Read: De donkerste kus

Hallo Allemaal!

Welkom bij deel 2 van de categorie read. Vorige week konden jullie lezen over het boek Up!, een boek dat een stuk serieuzer en realistischer is dan het boek dat ik voor deze week heb gelezen. Deze week las ik de donkerste kus, geschreven door Gena Showalter. Nooit van gehoord? Waarschijnlijk hebben de meeste mensen nooit van haar gehoord, en is dat de reden dat het boek voor €1,99 bij de Zeeman in de schappen lag. Het boek leek mij super leuk toen ik hem zag liggen, maar wat ik er nu van vind? Dat lees je zo.

Ik draag het boek al zo'n 1,5 week in mijn tas, en neem het overal mee naar toe in de hoop nog even te kunnen lezen. Ik heb dan ook samen met dit boek van de zon kunnen genieten, ijsjes gegeten en busreizen gemaakt. Of dit ook betekent dat een goed boek is? Niet per se. Ik kan niet zeggen dat ik het een slecht boek vind, maar briljant is ook anders. Iets teveel fantasy voor mij.

Het boek gaat over een hoeder van de demon Dood, en hij wordt verliefd op de Godin van anarchie, Anya. Lucien (de hoeder van Dood) krijgt de opdracht Anya te vermoorden maar hij houdt teveel van haar. Daar gaat de rest van het boek over; Anya en Lucien volgen elkaar overal maar doden elkaar nooit. Het is wel knap geschreven, dat moet ik eerlijk zeggen. We hebben te maken met een prima schrijver. Je leest fantasy, over goden en hoeders die elkaar moeten doden (om nog maar te zwijgen over spreuken en vloeken), maar het leest niet als een fantasy. Laat het me uitleggen: hoewel het allemaal heel ongeloofwaardig klinkt als je het zo leest, is het zo geschreven dat je niet altijd beseft dat het een hele ongeloofwaardige fantasy is. En dat vind ik knap.

Voor wie is het boek geschikt? Voor mensen die van fantasy houden en geduld hebben is dit boek geschikt. Het is wat traag, en daar moet je van houden, of er op z'n minst tegen kunnen.

Voor wie is het boek niet geschikt? Voor mensen die een vlot te lezen boek willen, mensen die een spannend boek willen lezen, of op zoek zijn naar een realistisch verhaal.

Heb jij het boek gelezen? Lijkt het je leuk, of juist niet? Laat het gerust weten, ik ben benieuwd! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *