Read: Brandschoon

Jaren geleden las ik het boek 'gevarenzone' van Sophie Hannah, en daar was ik zo van onder de indruk dat ik het boek 'brandschoon' kocht zonder daarvan de achterkant te lezen. Hoe dat is uitgepakt, dat lees je hier.

Het verhaal

Het verhaal gaat over Amber, die in het verleden het een en ander heeft meegemaakt met betrekking tot de dood van haar vriendin. Je weet dat haar huis in brand is gestoken en dat ze nu haar kinderen opvoed, maar wat er precies heeft plaatsgevonden in het verleden is nog niet bekend. Zij weet het -zo schijnt- ook niet, en daarom gaat ze naar een hypnotherapeut om antwoorden te vinden. Daarna wordt ze opgegeven moment aangehouden en moet ze mee naar het bureau om een verklaring af te leggen, waar ze besluit niet de gehele waarheid te vertellen.

Mening

Persoonlijk vond ik dit boek een stuk minder goed dan gevarenzone. Dit verhaal wilde voor mij niet op gang komen, en wist mij niet vast te houden. Hoewel Sophie Hannah wellicht een goed verhaal in gedachten had, kwam het in dit boek niet goed tot zijn recht. Het verhaal was erg traag geschreven, en er gebeurde weinig. In mijn ogen suggereerde niks dat het verhaal beter zou worden en daarom besloot ik na ongeveer 1/3 van het boek om niet meer verder te lezen. Die mag op marktplaats.

Oke, het verhaal vond ik dus niet denderend, maar als ik kijk naar schrijfstijl en personages dan pas ik mijn mening aan. Hoewel, de personages vind ik eigenlijk niet zo bijzonder. Ze waren wel aardig, en ik kan het wel waarderen als meerdere boeken over dezelfde personages gaan, dus dat vond ik zeker een pluspunt. Daarnaast was de schrijfstijl van Sophie van Hannah wel erg prettig. Het verhaal wilde niet vlotten, maar ze schrijft wel heel prettig.

Eindoordeel

Hoewel dit boek dus op 2 van de 3 punten wel redelijk scoorde, was het verhaal dusdanig traag en saai dat ik niet verder heb gelezen. Jammer, want ik had hoge verwachtingen.

Voor wie is dit boek geschikt? Liefhebbers van Sophie Hannah vinden dit boek misschien wel wat.

Voor wie is dit boek niet geschikt? Mensen die houden van een vlot boek of een sterk verhaal. Sorry, maar dat heb ik echt gemist.

Ken je het boek? Heb je het al eens gelezen, of wil je hem nog lezen.. Laat maar weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *