Read: After You

Het is misschien geen goed idee om dit boek te lezen als je Voor Jou nog wil lezen of er in bezig bent. Spoiler alert, spoiler alert.

Het is nu al een tijdje geleden dat ik het Nederlandse boek Voor Jou las. Ik huilde als een gek, en na het lezen van het boek was ik er nog een hele tijd van onder de indruk. Het boek raakte mij zoals alleen komt een vrouw bij de dokter mij ooit heeft geraakt. Toen ik ontdekte dat er een vervolg op de markt was, was ik verkocht. Ik kocht het boek en begon met lezen. Met succes?  

Het verhaal

Aan het eind van voor jou lees je dat Louisa een brief heeft gekregen van Will, en dat ze in Parijs zit. After you borduurt hier op door. Je leest namelijk hoe het met Lousia gaat na zijn overlijden en hoe zij haar leven vorm probeert te geven. Daarnaast duiken er nog een paar interessante personages op en krijgt haar leven een leuke wending. Het is niet de bedoeling dat ik je precies ga vertellen wat erin gebeurt, maar zo krijg je wel een beeld van het boek. Nog simpeler gezegd: als je Voor Jou goed vond, vind je dit boek ook goed. Ook dit boek raakte mij weer.

Mijn mening

Allereerst moet ik even kwijt dat ik Voor Jou zo’n ontzettend goed boek vond, dat ik aan de ene kant heel hoge verwachtingen had van dit boek. Aan de andere kant ging ik er ook wel een beetje van uit dat dit boek zou tegenvallen, het eerste deel was immers zo’n succes. Toch viel het boek helemaal niet tegen, en heb ik ontzettend genoten van het lezen. Ik zou het boek dan ook zeker aanraden, maar niet voordat je deel 1 gelezen hebt. Het verhaal is op zich goed te lezen zonder, maar je snapt Louisa beter als je deel 1 ook gelezen hebt. Gewoon even doen dus. Daarnaast kwamen er in After You nieuwe personages in beeld. Deze personages vond ik zo goed passen bij het verhaal dat ik ze ook niet had willen missen.

Ik ben dus ontzettend positief, maar al met al vond ik deel 1 wel beter dan deel 2. Toch was dit boek ook absoluut geweldig, en vond ik het een heerlijk boek.

Ken jij het boek al? Of heb je Voor Jou al eens gelezen? Laat het me zeker weten! En, voor de liefhebbers van Voor Jou: 06 juni dit jaar komt de verfilming in de bioscoop. Super vet of niet?!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *