Read: 5 hardloopboeken die op mijn to-readlist staan

Hardlopen is een van de bekendste sporten ter wereld. Niet gek dus, dat er veel over geschreven wordt. In tijdschriften als Runnersworld en Womanshealth, maar er verschenen de laatste jaren ook ontzettend veel boeken over deze sport. Vandaag ga ik je vertellen welke boeken ik nog heel graag wil lezen. 

Run baby run 


Dit boek gaat over een weddenschap tussen 2 collega's: allebei gaan ze de marathon van Berlijn rennen. Ze hebben allebei totaal andere levens, maar allebei willen ze deze uitdaging aangaan. De schrijvers nemen je helemaal mee in het programma van de marathontraining en lijkt mij daardoor heel persoonlijk. Het is daarnaast ook nog eens ontzettend goed beoordeeld door andere lezers. Kortom: ik kan niet anders, ik wil het lezen. Bekijk het boek hier. 

Fun to run 


Dit is een echt inspiratieboek. Het gaat vooral over het starten met hardlopen, maar ook gevorderden schijnen veel aan dit boek te hebben. Het staat voor inspiratie en motivatie om door te gaan met rennen, inclusief grappige afbeeldingen. Ik wil dit boek ontzettend graag lezen, omdat het naast informatief ook heel grappig schijnt te zijn. En daar word ik natuurlijk heel nieuwsgierig van! Fun to run is onder andere te koop op bol.com. 

De marathonrevolutie


De schrijvers van dit boek gaat er van uit dat je een marathon kunt lopen, zodra je in staat bent 10k in 65min af te leggen. Een gewaagde uitspraak, en die maakt mij heel nieuwsgierig. Daarnaast, en dat is misschien nog wel de meest gewaagde uitspraak, beweren ze dat de langste duurloop tijdens de marathontraining maximaal 14k zal zijn. Je traint dan 4 keer per week. Dit, omdat je dan beter kunt herstellen en fitter aan de start zal verschijnen. Nu denk ik ook dat de meeste marathonblessures tijdens de trainingen ontstaan en niet tijdens de marathon zelf. Of, je hebt je blessure dan nog niet zo door. Ik weet alleen niet of dit een verstandige manier is om te trainen, omdat ik denk dat de kans op een blessure tijdens de marathon groter wordt als je je lichaam niet voorbereid om die mate van belasting. Interessante materie dus, ik ben heel nieuwsgierig naar het boek. Klik hier om doorgestuurd te worden naar het boek. 

Ik, hardloper


Ik, hardloper
is een boek geschreven door dezelfde mensen die de marathonrevolutie schreven. Niet alleen om te pleiten voor de korte duurlopen voor een marathontraining, maar vol met tips om efficienter te lopen en je conditie te verbeteren. Ook dit boek zou ik nog graag een keer lezen. 

Runningtherapie


Een boek dat gaat over de gezondheidsvoordelen van hardlopen, zowel lichamelijk als geestelijk. Het lijkt mij ontzettend leuk om mij eens goed te verdiepen in de effecten die hardlopen op mij heeft, naast de dingen die ik zelf al merk natuurlijk. Het is geen handboek, zo zeggen ze zelf, maar ze geven wel adviezen. Ik ben benieuwd! Je vindt het boek hier. 

Aanrader: Live, love, run – Annemerel de Jongh


Het volgende boek heb ik al eens gelezen, maar pak ik er nog geregeld bij als naslagwerk: Live, love run. Omdat ik het zo'n goed vond, wil ik hem jullie toch nog even aanraden: 

Blogger Annemerel zullen de meesten van jullie wel kennen, zij blogt namelijk al heel wat jaartjes over haar leven en haar grote passie: hardlopen. Ik volg haar al een hele tijd, niet gek dus dat ik gelijk haar boek bestelde. Via de blog werden wij als lezers op de hoogte gebracht van het schrijfproces en nu ligt het boek daadwerkelijk in de winkels. Het boek staat vol persoonlijke verhalen, maar ook praktische tips (zowel over serieuze zaken als voeding, als over hoe je de perfecte selfie maakt) en handige schema's. Hoewel er best serieuze zaken behandeld worden, is dit allemaal luchtig en op z'n Annemerels geschreven. Aanrader dus! Bestellen kan hier

Welke boeken wil jij nog eens lezen? 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *