Personal: Wat de vriezer voor mij toevoegt

Hoewel ik best van koken houd, vind ik het niet iets om iedere dag te doen. Wel wil ik iedere dag een lekkere, maar ook gezonde maaltijd voor mijn neus. Daar hebben een paar geniale geesten iets op verzonnen, een uitvinding waar ik dagelijks gebruik van maak: de vriezer.

Bij het maken van een boodschappenlijstje houd ik altijd rekening met 3 avondmaaltijden. Dit moet dan voor minimaal 4 personen zijn en goed in te vriezen. Dit kook ik dan, de helft gaat in de vriezer, de andere helft eten we op. Zo hoef ik maar om de dag te koken, of wanneer dit het beste uitkomt. Daarnaast hebben we eigenlijk iedere week wel een keer dat er iets tussenkomt. We eten een keertje pizza, eten bij iemand anders of laten lekker iets komen.

Ik zou niet zonder mijn vriezer(s) kunnen, en ben dan ook meer dan blij dat de koeltechniek ooit zijn intrede heeft gedaan. Het zorgt er namelijk voor dat ik niet iedere dag naar de supermarkt hoef, dat ik mijn groenten uit de diepvries kan kopen (zodat ik ook niet hoef te snijden) en natuurlijk om bovenstaande reden: dat ik maar 3 dagen in de week daadwerkelijk in de keuken sta.

Een andere grote toevoeging van de vriezer is natuurlijk het bewaren van lekkere ijsjes. Op het moment van schrijven is het buiten 28 graden (waardoor de temperatuur ook binnen al gestegen is naar 26 graden), en zijn ijsjes dus meer dan welkom. Meer dan welk drinken dan ook, lessen de ijsjes de dorst. Uit pure zelfbescherming liggen er alleen ijsjes voor Kay in de vriezer die ik niet lekker vind, zoals ik ook vaak de snacks uitzoek. Veel verleiding is er nu dus nog niet, maar zodra de zomer echt zijn intrede doet komen er ook voor mij lekkere ijsjes te liggen. Vriezer, bedankt. Je maakt mijn zomer zoveel beter.

Zoals heel veel huishoudelijke apparaten maakt de vriezer het leven als soort-van-huisvrouw een stuk beter en aangenamer. Ik ben dan ook blij met het bestaan van dit soort luxe. Dit artikel is geschreven in samenwerking met Vink Koeltechniek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *