Personal: Wat als ik een man zou zijn

Ik vraag het mezelf wel eens af: hoe zou het zijn als ik voor een dag een man zou zijn. Wat zou ik dan doen? Als ik een dag een man zou zijn is dat niet zo moeilijk, dat is een relatief klein tijdsbestek. Ik zou gaan hardlopen, zo snel zal ik daarna (als vrouw) nooit meer kunnen rennen. Bovendien zou ik naar de sportschool gaan, waar ik nu zit te strijden voor 20kg, doe ik dan met dezelfde oefening misschien wel 50kg. Daarnaast zou ik een biertje nemen, want dat is als man dus wel lekker, en ik zou heerlijk tegen een boom aan plassen. Het belangrijkste van allemaal is misschien wel dat ik de hele dag zou eten, schaamteloos veel voedsel naar binnen werken, zonder dat je daar van aankomt. Ja, dat man zijn heeft zo zijn voordelen.

Maar, als ik me afvraag hoe ik zou zijn als ik als man geboren zou zijn, dan vind ik dat lastig. Waarschijnlijk lijk ik op mijn broertje, we hebben ten slotte dezelfde genen (hij staat met mij op de foto, lijken we op elkaar?). Maar zou ik dan ook dezelfde dingen leuk vinden? Denk het niet! Ik ben blij met zijn passie hoor (die passie van hem heeft voor dit mooie blogdesign gezorgd), maar ik moet er niet aan denken zelf de hele dag naar codes te moeten kijken. We verschillen op veel vlakken van elkaar, dus misschien zou ik helemaal niet op hem lijken. Maar hoe zou ik dan wel zijn? Wie ben ik als ik veel testosteron zou hebben?

Wie ik dan ook zou zijn, als man zou ik een heel ander leven hebben gehad. Dan zou ik geen amateuristisch hardlopertje zijn, maar een echte marathonloper. Sterker, sneller en minder blessuregevoelig zijn maakt dat allemaal een stuk makkelijker. En leuker, niet te vergeten. Ik kan me voorstellen dat kilometers vreten een stuk leuker is als je er ook een beetje snel doorheen gaat.

Veel belangrijker dan mijn hardloopleven is natuurlijk mijn liefdesleven. Als man zou ik nooit een relatie met Kay hebben gekregen, zou ik wellicht niet 3 lieve cavia’s hebben en had ik waarschijnlijk niet in Ede gewoond. Zonde, want die 3 dingen vind ik zo leuk en belangrijk! Ik zou me niet kunnen voorstellen hoe mijn leven eruit zou zijn als ik Kay niet had.

Ik mag dan soms wel klagen over het feit dat ik me een echte huisvrouw voel, dat het zo jammer is dat ik lichamelijk veel minder sterk ben dan mannen en dat je als vrouw toch altijd als minderwaardig en ondergeschikt wordt gezien, mijn leven zou echt niet leuker zijn geweest als ik een man was.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *