Personal: Update na een maand

Wellicht hebben jullie al ergens gelezen dat ik 2 cavia's heb. Op 23 juni kocht ik ze, dus we zijn nu bijna een maand verder. Hoe gaat met de cavia's lees je hier. 

Ik heb dus twee vrouwtjes nu, die het heel goed met elkaar kunnen vinden. Aan het begin was het af en toe wel een beetje stoeien, maar eigenlijk begonnen ze al vrij snel met lekker spelen en samen knagen aan hun groentes. Super lief om te zien dan, en ik vind het nog steeds geweldig om te kijken hoe ze samen aan het ravotten zijn.

Ik was toen erg druk met tammaken, en het viel mij op dat Pepper veel meer moeite had met mensen dan Pixel. Helaas is dat nog  steeds zo, en heb ik weinig verbetering kunnen doorvoeren. Pixel wil wel geaaid worden, zeker als ze daarbij ook nog mag eten, maar Pepper schiet er alleen maar van in de stress en rent weg. Ze wil wel uit je hand eten, dat vind ze geen enkel probleem, maar zodra je haar wil aaien wordt ze erg bang. Het lukt me niet om haar aan mensen te wennen. Wellicht nog een beetje te vroeg, maar omdat Pixel al zo goed gaat maak ik  me toch een beetje zorgen. Cavia kenners: hebben jullie tips??

Lekker spelen!

Ze houden dus erg van spelen, en dat steken ze niet onder stoelen of banken. Ze weten veel herrie te maken samen, en hebben dan ook heel veel plezier. Daarnaast probeer ik ze genoeg afleiding te geven, zodat ze zich niet gaan vervelen. Soms verstop ik snoepjes (nu ik eindelijk weet welke ze lekker vinden), of geef ik ze een wc-rolletje om mee te spelen. Vinden ze super! Ook hang ik altijd veel groente op (ook omdat ze groente dat op het zaagsel heeft gelegen weigeren op te eten), zodat ze er een beetje moeite voor moeten doen. Houdt ze weer van de straat, laten we maar zeggen.

Beetje verwend

Dat zijn ze wel, die dames. Niet alleen weigeren ze dingen te eten die van het zaagsel komen, ze vinden ook lang niet alles lekker, hoor. De snoepjes die we gehaald hebben hoeven ze niet, ze kijken er echt niet naar om. Ze krijgen liever andijvie bijvoorbeeld, want dat lusten ze wel. Van de andijvie blijft binnen enkele minuten niks meer over, en ze blijven vragen om meer. Droog brood lusten ze ook, maar natuurlijk alleen wanneer het hangt. Als het gevallen is kun je het weggooien, want tja, het zijn en blijven diva's.

Stiekem ben ik er ook wel blij mee dat ze groenten lekkerder vinden dan snoepjes, want dat is ook veel gezonder. Ik heb wel van die stengels gehaald die je aan de bovenkant kunt hangen om aan te knagen. Goed voor tandjes. Ik zei altijd dat ik dat niet wilde (in verband met de suiker), maar nu heb ik ook een suikervrije variant gevonden. Ben benieuwd of ze die lekker vinden!

Al met al gaat het dus best goed. Ze vermaken zich, ze zijn gezond en een van de twee wil ook knuffelen. Maar Pepper, dat is een zorgenkindje..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *