12-11-2015

Personal:

Uit huis gaan - tot zo ver

Uit huis gaan - tot zo ver

Waar ik de afgelopen weken alleen nog maar mee bezig ben, is verhuizen. Ik ga samen wonen. Dat is zo'n mooie gebeurtenis. Het is wel heel bijzonder gegaan.

We waren al een tijd aan het kijken naar wat woningen op internet, maar we waren steeds niet super enthousiast. Tot nu. Nou ja, het leek ons wat. We besloten te reageren. Niets vermoedend dat het een spoedwoning was. Ik persoonlijk had geen idee wat dat in hield, maar het zou wel goed wezen. We reageerden op donderdag, en de woensdag er na kreeg ik een sms: Gefeliciteerd, u bent kandidaat voor de woning aan de "straatnaam". Ik dacht, oh, kandidaat? Dus er zijn er meer? Ik was nieuwschierig en belde naar de woningstichting. Ze zei inderdaad dat de woning aan ons was toe gewezen. Ik was helemaal door het dolle heen en mijn vriend ook, want we konden het niet geloven. We gaan gewoon samen wonen! Heerlijk. Nu volgen er een aantal stappen die wij over het hoofd hadden gezien.Ten eerste moet je zorgen dat je je IB60(inkomstenbelastingformulier) in huis hebt op de datum dat het bekend wordt gemaakt wie de woning krijgt. Want je hebt maar een paar dagen om alles op te sturen. Dit moet je aanvragen bij de belastingtelefoon. Je ontvangt hem dan binnen 5 werkdagen. Wij hadden hem dus niet, om de gedachte dat wij hem toch niet zouden krijgen. Ook moet je je woonhistorie aanvragen. Want je moet minimaal 1 jaar in de stad wonen waar je een huis wilt. Wat ook belangrijk is, dat je samen staat ingeschreven bij de, in mijn geval, woningzoeker. Ik stond dus alleen ingeschreven, en ik was me van geen kwaad bewust. Dit was dus een probleem. Het huis komt op mijn naam, dus ik moet de huur en vaste lasten in mijn eentje kunnen dragen. Ik heb mijn loonstroken etc. opgestuurd als bewijs. Ze zat erg te twijfelen, maar ik heb hem toegewezen gekregen. Al zou ik een miljoen op de bank hebben staan, en zou ik de rest van mijn leven met dat geld kunnen doen, en ik verdien volgens hun te weinig, krijg ik de woning niet. Ook mag je verzameljaarinkomen niet hoger zijn dan 34.000 euro bij bepaalde woningen. Zoals bij die van mij. Maar daar komen we niet aan. Verder is mijn vriend als medebewoner ingeschreven, en komt toch alles goed. Dit was een erg stressvolle periode, en nog steeds erg spannend. Er moet zo veel geregeld worden.30 november nemen we de sleutel in ontvangst en gaan we 2 dagen klussen. Alleen de muren moeten gewit worden, en we maken alles helemaal schoon. Dit vind ik wel zo fijn. 8 december worden het bed en de bank geleverd, en die datum wonen we er ook. We hebben afgelopen weekend heel veel mooie spulletjes gekocht. Dus heerlijk geshopt. We hebben alles al en dat voelt zo fijn. Tussendoor ook even relaxen met mama. Belangrijk om ouders niet te verwaarlozen. Dit gebeurd dan zo makkelijk merk ik. Het valt rauw op hun dak als je na 19 jaar vertrekt.We nemen de vloer en gordijnen over van de vorige bewoner. Dat zag er heel goed uit. Ook wonen we in een winkelcentrum met 3 supermarkten. Hilarisch. Alle winkels zitten er, dus we hoeven de stad niet eens meer in straks.

Dus dit is waar ik naast werken en school mee bezig ben. Ik leef nog wel trouwens, dus het valt mee haha. Het is een hele happening, dus wees voorbereid als je wat van plan bent. Ik ga trouwens een huis huren. Kopen zal weer heel anders gaan.

Volgende week komt er weer een beauty artikel online Love,

NicoleReacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie