Personal: Nieuwe caviaatjes

Jullie hebben het wellicht al gelezen in de my week die vorige week online gekomen is, maar ik heb 2 nieuwe caviaatjes. Nou ja, nieuwe.. ik had nog geen cavia's, en nu dus wel. 2 Lieve dames, die mij momenteel eng, en niet lief vinden. Een leuk karweitje om ze tam te maken, maar dat moet wel goedkomen. 1 van de dames vind het al wel goed als ik ze oppak (het gaat niet van harte, maar zodra ik andijvie aanbiedt vindt ze opgepakt worden ineens veel leuker), die andere moet er nog niks van weten en rent al weg bij het aaien. Twee verschillende karaktertjes hebben ze, en dat vind ik wel leuk šŸ™‚

Ik loop al weken, al geen maanden te zeuren dat ik weer een cavia wil. Ik heb een aantal jaar geleden een cavia gehad en dat vond ik zo super leuk! Dat beestjes vond alle aandacht leuk, en zo hebben we samen heel wat films gekeken. Dat was gewoon echt heel gezellig. Mijn vorige cavia heette Mc-Dreamy (voor de mensen die Greys Anatomy kijken, yes, that's him) en was een tesselaar. Dat betekent dat hij lange, krullende haartjes had, die heerlijk zacht waren en die je zo lekker kon aaien! Ik heb nu 2 vrouwtjes, de ene wat jonger dan de andere want ze komen niet uit hetzelfde nest. De kleine, zwart-witte cavia heet Pepper, vernoemd naar de zwarte en witte peper. De andere heet Pixel, gewoon omdat het zo lekker klinkt met Pepper.

IMGP2743

Pepper is nog een klein beestje, en momenteel het meest bang van allebei. Ze heeft een kort vachtje in de kleuren zwart en wit, en is heel nieuwsgierig. Als ik nieuwe dingen in het hok leg is ze er als eerste bij. Mijn vermoeden is dat ze best een dominant karakter heeft, want ze laat zich niet op de kop zitten door Pixel. Knuffelen en aaien vind ze maar niks, daar rent ze liever voor weg. Geduld is een schone zaak, zeggen we dan, want uiteindelijk zal ook zij wel tam worden (hoop ik).

IMGP2739

Pixel is de grootste van de 2, maar is ook nog maar klein. Ze heeft 3 kleuren (is op de foto niet zo goed te zien, maar geloof me op mijn woord), en een halflange vacht. Ze heeft van die kruintjes die maken dat ze zo fijn is om te aaien. Ze is al meer gewend aan mensen dan Pepper, ze laat zich in de meeste gevallen wel oppakken, en wil ook al wel eten als ze op de arm zit. Of dat nu betekent dat ze het toch niet zo heel eng vind, of dat ze andijvie gewoon veel lekkerder vind weet ik niet, maar het is sowieso een goed teken.

Jullie zullen wel meer over de caviaatjes lezen op de blog, want ze zijn gewoon echt te schattig. Hoewel ze nu nog niet blij worden van aandacht zal dat vanzelf veel beter gaan. Ik ben in ieder geval druk met tam maken, dus daar zal het niet aan liggen.

Heb jij ook een cavia? Zijn die al tam? Laat het weten in een reactie hieronder, ik ben namelijk heel erg benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *