Personal: Je hoeft niet alles tegelijk

Dit is eigenlijk een blogpost die ik schrijf naar mezelf. Als een soort van wijze raad die ik mezelf wil geven, maar waar ik eigenlijk niet in geloof. Maar, het is ook iets wat ik jullie vertellen, hoewel ik als raadgever mijn geloofwaardigheid wel kwijt bent, als ik mijn raad zelf niet kan geloven.

Nu ik fulltime werk, heb ik ineens veel meer omhanden dan ik eigenlijk dacht dat ik deze weken zou hebben.  Als ik kijk naar de toekomst ga ik het echter nog veel drukker krijgen. School gaat beginnen, ik blijf 2 dagen werken, en ik heb tijdrovend projectje waar ik later nog een blogpost over ga schrijven (zei ik dat zondag niet ook al? Nog even geduld). En dus voel ik me heel druk, en dat terwijl het drukker wordt. Naast dat project, mijn studie, mijn baan en mijn blog, wil ik natuurlijk ook nog tijd hebben om adem te halen, mensen te zien en mijn tijd te verdoen aan Netflix. Want daar kan ik ook zo van genieten. En daarom probeer ik mezelf, en nu dus ook jullie, te zeggen dat het niet allemaal tegelijk hoeft. Daarom publiceer ik niet meer netjes elke werkdag een blog, maar ga ik veel meer met de flow mee. Ik schrijf wanneer ik daar zin in heb, en wanneer ik daar tijd voor heb. Ik doe mijn best zoveel mogelijk te publiceren, maar vrijblijvender. Dit zal jullie dan ook niet ontgaan zijn.

Wat betreft sporten is mijn activiteit ook naar het nulpunt gedaald, mijn hardloopschoenen liggen al weken te verstoffen en ik ben al geen tijden meer naar de loopgroep gegaan. Hoewel ik natuurlijk gewoon liever had gelopen, heb ik ook wel vrede mee dat ik nu even niet loop. Dat komt allemaal wel weer, want loslaten kan ik het toch niet. Mijn prioriteiten liggen nu gewoon even anders. 

Mijn werk en studie zijn natuurlijk niet zo vrijblijvend, en daarom weet ik ook niet hoe alles zich zal ontwikkelen als de colleges straks weer beginnen. We gaan het zien, maar ik ga de lat wel lager leggen als dat nodig is. Je hoeft niet alles tegelijk, zei ik net. Dus dat ga ik dan ook maar niet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *