Personal: Het leed dat tentamens maken heet

Lieve mensen, ik heb jullie 2 dagen in de steek gelaten. Ik ben me er van bewust, vind het zeker niet leuk, maar bestempel mezelf momenteel wel als redelijk onschuldig. Ik had natuurlijk nachtwerk kunnen doen, maar dat heb ik niet gedaan. Echter, ik heb ook zeker niet stilgezeten, ik zit namelijk in mijn eerste tentamenperiode van de universiteit. 

1 Done, 1 to go

Op het moment dat jullie dit lezen weet ik waarschijnlijk al of ik mijn tentamen heb gehaald of niet. De kans op een niet is groter, toch hoop ik -uiteraard- op een wel. Op het moment van schrijven heb ik nog geen idee, de uitslag kan ieder moment komen en ik zag een klein momentje om een blog te schrijven voor jullie. Want ik wil wel even op de hoogte houden, ook al heb ik jullie al 2 dagen laten zitten. Omdat er ook geen tijd is om hard te lopen, kan ik daar niet zoveel over schrijven. Veel beter kan ik schrijven over tentamens leren, want ja: dat doe ik nu eenmaal wel heel veel. 

Vrije tijd is iets dat de komende dagen niet in mijn agenda staat, en de afgelopen weken kwam het er ook al niet in voor. Niet erg, eigen keus; wel heel vermoeiend en tijdrovend. Stel je voor: een overvolle bibliotheek, zwoegende mensen, lege markeerstiften en de rijen bij de koffiekarren zijn nooit zo lang geweest. Dat is een beetje hoe zo'n tentamen eruit ziet. Al leer ik voornamelijk thuis, en hoef ik niet in de rij te staan voor een kop koffie. Die lege markeerstiften is bij mij wel een probleem: in de afgelopen 9 weken heb ik al 3 markeerstiften en 2 pennen leeg weten te krijgen. Ja, ik doe wel mijn best. Actiepuntje voor na het laatste tentamen: markeerstiften en pennen kopen. 

Maar oke, dit was niet bedoeld als klaagzang, het was meer bedoeld als uitleg. Zodat jullie weten wat ik aan het doen ben, en dat het echt de keus was tussen slapen en bloggen. Daarnaast was het bedoeld om iedereen te steunen die nu ook tentamens maakt, want ik lees overal dat mensen nu druk aan het leren zijn. Het is maar even, voor je het weet ben je weer klaar en begin je aan de nieuwe periode. Een heerlijk gevoel vind ik dat: nieuwe vakken, lege schriften en ruimte in de agenda. 

Daarom wil ik al mijn medestudenten ontzettend veel leersucces wensen, knal met je tentamen en kijk uit naar je vrije dagen! Die van mij gaan in ieder gevuld worden met lezen, bloggen (heel veel bloggen) en natuurlijk met Netflix. Mijn 3 beste vrienden dan. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *