Personal: Help, ik ben een huisvrouw!

Sinds anderhalve maand woon ik op mezelf, en hoewel ik altijd heb gezegt geen typische huisvrouw te willen worden (die zich drukmaakt over een teveel aan oud papier, en baalt als ze een stuk plastic bij het restafval vind) ben ik toch wel echt 'gehuisvrouwd'. Het bewijs vind je op de foto hierboven, ik kan er niet omheen.. 

Van mopperen over wasrekjes..

Het eerste moment waarop ik mij realiseerde dat ik nu toch echt een huisvrouw ben, was toen ik de was ophing. Het wasrekje viel voor de zoveelste keer uit elkaar bij het ophangen van de was, en licht geïrriteerd zette ik het ding in elkaar, om voor de tweede keer dezelfde was op te mogen hangen. Toen ik tegen Kay zei dat ik echt een nieuw wasrek wilde, omdat ik hier niets mee kon werd het me duidelijk: ik ben gehuisvrouwd. 

…van balen dat je geen was op kunt hangen..

Toen ik thuis woonde was de was ophangen een beetje mijn taak. Moest ik heel vroeg op, of kwam er iets tussen deed mijn moeder het, maar vaak deed ik het ook. Als ik dan uit bed stapte, naar de wasmachine liep en constateerde dat mijn moeder vergeten was een was te draaien was ik oprecht heel blij. "Fijn, dan hoef ik hem ook niet op te hangen!". Tja, en toen ging je uit huis, en werd je (of dat zou je moeten worden) volwassen. Als ik nu naar de wasmachine loop en ik ontdek dat ik hem vergeten ben aan te zetten baal ik. Nu stapelt de was zich helaas op als je hem niet draait, toen was dat niet zo. En de gedachte "nou, dan ga ik deze was wel alvast opruimen" is toen ook nog nooit door mijn hoofd gegaan. 

…naar folders vergelijken…

Op zondag gaat de voorraadla open, heb ik de folders van komende week al verzamelt en plan ik wat we gaan eten. Aan de hand van lekkere recepten, de voorraad en de aanbiedingen uit de folder maak ik dan een een weekplanning met het bijbehorende boodschappenlijstje. Boodschappen moeten bij mij namelijk zo goedkoop mogelijk zijn, maar daarnaast wil ik niet inleveren op smaak en gezondheid. Gemiddeld houd ik een prijs voor avondeten van gemiddeld €1,50 tot €2,00 aan en daar moeten we met 2 personen van eten. Je snapt dat dit best wat creativiteit en rekenwerk vergt. Maar ja, daar staat tegenover dat we meer geld te besteden hebben aan andere dingen. 

…naar schoonmaakroosters

Dat huishouden, dat is dus niet leuk. Niet echt de grootste verbazing van het samenwonen, maar het feit dat je er druk mee bent, en dat je huis toch vies vind ik echt niet leuk. En dat nadenken over wanneer iets gebeuren moet, nog minder leuk. Daarom heb ik voor mezelf een schoonmaakrooster gemaakt, waarop staat welke dag van de week ik welke huishoudelijke taak op me neem (vandaag mag ik stofzuigen en de benedenverdieping schoonmaken, leuk hé?).

De huisvrouw waarvan ik dacht dat ik het nooit zou worden (want wie maakt zich nou druk als een koffiekopjesverzameling op de salontafel plaatsvind?) ben ik nu toch echt gehuisvrouwd. Ik ben bigshoppers gaan verzamelen alsof het schoenen zijn, folders gaan vergelijken voor de koopjes, uit gaan rekenen hoeveel 1 vaatwastablet kost (en waar het minst. Conclusie: Aldi). Maar echt, ik word niet zo huisvrouw die aan het strand niets meer te vertellen heeft dan wat ze in huis gedaan heeft. Echt niet.

Hoeveel geven jullie uit aan boodschappen?

One thought on “Personal: Help, ik ben een huisvrouw!

  1. Het wisselt echt van week tot week. Wat ik heel veel doe voor het aanschaffen van dure producten als vaatwasmiddel, wasmiddel, shampoo, etc. Ik ga altijd eerst kijken op de site voordeelmuis.nl en nee, hier heb ik zelf niks mee te maken. Ik win er alleen goedkopere boodschappen mee. šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *