Personal: Dit wordt 2018

Goede voornemens: eigenlijk sta ik er nooit echt bij stil. Hoewel 1 januari ook voor mij wel als "een nieuw begin" voelt, is het niet zo dat ik op dat moment mijn leven om wil gooien. Als ik iets wil veranderen aan mijn leven, dan wil ik dat ook gelijk. Misschien is het gewoon een gebrek aan geduld, maar iets uitstellen tot 1 januari vind ik niet zo zinvol. 

Maar.. het is vandaag Dump je goede voornemens-dag en daar wilde ik toch iets mee. Misschien toch nieuwe voornemens bedenken, omdat het toch een beetje hoort en dit er een goed moment voor is. Of misschien nadenken over 2018, wat het mij te bieden heeft en wat ik ga beleven. Klinkt leuk, maar lastig. Ver vooruit plannen doe ik niet en de meeste leuke dingen komen gewoon op mijn pad. Toch zijn er wel een aantal zaken waar ik echt naar uit kan kijken: 

Nog anderhalve week en ik begin aan de minor Bestuurs- en organisatiewetenschappen algemeen. Een hele mond vol, maar daarin word ik in een half jaar voorbereid op een master in bijvoorbeeld de HR. Hoewel ik verwacht dat de minor behoorlijk pittig zal zijn, heb ik er ook echt ongelooflijk veel zin om iets heel anders te doen dan het standaardprogramma van mijn studie. En, nu ik eindelijk een beetje weet welke kant ik op wil (qua baan), weet ik ook dat deze minor een flinke stap in de goede richting is. 

Ik kan me ook echt heel erg verheugen op komende zomer. Nu we een huis hebben, met eigen tuin (die we niet hoeven te delen) ben ik vrijer dan vorig jaar. We hebben leuke plannen om de tuin een beetje op te knappen, en als bloemen in bloei gaan wordt het allemaal nog vrolijker. Het enige dat ik nog nodig heb ik een mooi loungeset (zodat ik 10 weken lang op mijn dikke kont in de tuin kan zitten) en een overkapping voor de fiets en scooter. Daarna ben ik er helemaal klaar en kan ik voluit genieten van de tuin, het huis, het weer en de vakantie. 

Tja, en wat betreft goede voornemens.. die heb ik gewoon niet. Tuurlijk, ik wil mijn minor graag halen, maar dat is niet echt een goed voornemen te noemen. Dat is meer een doel, of zelfs een vanzelfsprekenheid dat ik dat wil. Het is het noemen dan ook eigenlijk niet waard. Verder heb ik voornemens als "gezonder leven" en "afvallen". Ook al wil ik dat best wel, ik ga er geen goed voornemen van maken. Het zijn die voornemens die het snelst falen, en ik wil daaraan werken wanneer ik daar aan toe ben. Ik kan dit artikel dan ook gerust pas op 17 januari publiceren: zonder goede voornemens valt er weinig over goede voornemens te delen. 

Heb jij wel goede voornemens? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *