Personal: Dingen die ik had willen weten voor ik ging verhuizen

Een paar maanden geleden ging ik met mijn vriend Kay samenwonen. Dat hebben jullie natuurlijk al kunnen lezen, maar vandaag gaan we het er gewoon weer over hebben. Er zijn namelijk wel een aantal dingen die ik heel graag had willen weten, voor ik op 1 december met mijn sleutel in de hand voor de deur stond. 

Dozen inpakken kost echt veel meer tijd dan ik dacht

Het viel dan ook niet mee om dat te combineren met alle dingen in mijn leven van dat moment. Studeren, bloggen, reizen (destijds 6,5 uur per dag), het regelen/plannen van de verhuizing en het inpakken van de dozen was erg veel om te combineren. Gelukkig heb ik veel hulp gehad, maar het blijft heel veel werk. Meer dan ik me ooit voor had kunnen stellen. 

Op de eerste van de maand is er geen bus meer te vinden

Ik wilde voor de verhuizing een bus huren, zodat we daarin alle spullen konden overbrengen. Ik verhuisde op de eerste dag van de maand, een moment waarop heel veel huurders hun sleutel krijgen, en dus gaan verhuizen. Die bus was dus echt niet meer te regelen. Met veel pijn, moeite, telefoontjes en gevloek heb ik uiteindelijk een aanhanger kunnen regelen. Gelukkig was het mooi weer, anders was de aanhanger misschien ook geen optie geweest!

Verhuizers regelen hoeft dus helemaal niet duur te zijn

Ik dacht altijd dat het heel duur zou zijn om verhuizers in te huren, en daarom heb ik mij nooit echt in die prijzen verdiept. Ik ben gierig, en wilde het verhuizen dan ook zo goedkoop mogelijk doen. Hoewel dat wel wat tijd heeft gekost, wonen we nu in een huis dat we heel erg mooi (ingericht) vinden, en waar maar weinig geld in zit. Voor studenten zijn er nu student verhuizingen, eigenlijk best wel handig en dus niet zo duur als ik eerst dacht. 

Je hoeft dus niet echt met meubels te sjouwen

Oke, wel een beetje. Je blijft aan het verhuizen natuurlijk. Wij wonen op de eerste en tweede etage van een woning, de begane grond huurt iemand anders. Het gevolg is dus dat alle meubelen (bank, kasten, eettafel, ga zo maar door) minimaal 1 etage omhoog moeten. Gelukkig hadden wij veel sterke mannenhulp, maar dat is echt heel erg zwaar. Gelukkig voor de niet zo sterke mensen, je kunt dus gewoon een verhuislift huren. Ook handig als je wel sterk bent, maar het jezelf wat makkelijker wil maken. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Student Verhuizers. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *