06-09-2015

Personal:

5 Tips voor het perfecte sollicitatiegesprek

5 Tips voor het perfecte sollicitatiegesprek

Wij zijn nu op een leeftijd aangekomen waarop iedereen gaat werken. Zo zijn wij zelf ook gaan solliciteren. Veel mensen weten niet wat ze moeten verwachten, omdat het allemaal nieuw is. Aangezien wij nu een beetje ervaring hebben, willen wij jullie helpen met de tips voor een sollicitatiegesprek.
  • Probeer de sollicitatie zo snel mogelijk in te plannen. Hier bedoel ik mee dat als je op maandag gebeld wordt met de mededeling dat je mag komen solliciteren. Dat je het dan al voor dinsdag of woensdag inplant. Hierdoor krijg je weinig tijd om jezelf zenuwachtig te maken. Bij mij werkte het heel goed.
  •  Ga niet met te veel make-up of andere kleding naar je sollicitatiegesprek. Als je daar werkt ga je waarschijnlijk ook niet iedere dag in een jurk daar naartoe, dus waarom wel bij het gesprek?
  • Als je binnenkomt geef de meneer/mevrouw een hand, en vermeldt je naam. Zo kom je beleefd en respectvol over. Na afloop is het ook netjes om een hand te geven, en ze te bedanken voor hun tijd. Tijd is namelijk zeer kostbaar, zeker als je een bedrijf draaiende moet houden.
  • Wees enthousiast, maar niet te erg. In Nederland is er best veel kans op een baan, toch moet je blij zijn dat je de kans krijgt om te solliciteren. Dus wees blij met de kansen die je krijgt, want niet iedereen heeft die luxe.
  • Stel vragen als je iets niet begrijpt. Dit is helemaal niet vreemd, dit geeft juist aan dat je geïnteresseerd bent.Ik hoop dat jullie nu meer te weten zijn gekomen over hoe je sollicitatie’s meer kan laten slagen. Blijf sowieso altijd je zelf tijdens sollicitatie’s dan komt het goed! Als je meer van dit soort artikels wilt lezen, kan je kijken op mijn blog genaamd: www.inspirationbyuss.blogspot.nlReacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie