11-08-2015

Personal:

100 vragen over mij

100 vragen over mij

Afgelopen week kwam ik op internet de 100-vragen-over-jezelf tegen (bron: www.bkbranding.wordpress.com). Omdat ik begrijp dat jullie nog niet zoveel over mij weten, leek me dit een leuk idee om jullie een beter beeld over mij te geven. Welke kleur heeft je haar?

Ik heb een haarkleur die een beetje tussen de blond en de bruin ligt, maar persoonlijk noem ik het liever bruin. ’S Zomers is de kleur overigens wel wat lichter, want mijn haar is heel gevoelig voor zon.Wat is de kleur van je ogen?

Ik heb bruine ogen.Heb je een bril of lenzen?

Nee, maar wel erg slechte ogen. Vroeger had ik wel een bril, maar ik draag hem al jaren niet meer. Ik heb er weinig last van, al wil ik wel eens struikelen over een streep of juist tegen een stoeprand oplopen.Heb je lang of kort haar?

Ik heb lang haar, al had het van mij nog wel wat langer gemogen. Mijn haar valt tot iets over de schouder.Hoe lang ben je?

1,63. Ienimie.  Welke schoenmaat heb je?

38 gelukkig! Mijn maat is er altijd nog  in de uitverkoop.Heb je huisdieren, zo ja welke?

Ja! Ik heb drie katten rondlopen thuis, en sinds kort 2 cavia’s.Wat is je geboortedatum?

22 oktober 1994, toen was ik niet veel kleiner dan nu overigens.Waar liggen je roots, afkomst?

Ik ben geboren in Winschoten, dus daar liggen mijn roots. Momenteel woon ik overigens al lang niet meer in WinschotenWelke kleur kleding draag je het liefst?

Persoonlijk vind ik zwart heel praktisch, het kan echt overal bij. Bruin en donkerblauw vind ik ook wel heel mooi, zeker in combinatie met een kleurtje.Draag je veel make-up?

Nee, meestal niet. Op dagen dat mijn huid er goed uitziet draag ik alleen oogpotlood en eyeliner. Als mijn huid minder goed is draag ik ook bb-cream, concealer of poeder.Hoe draag je je mijn haar het liefst?

Los!Wat eet je het liefst?

Momenteel het liefst de pizzaburgers van Dr. Oetker, maar ik ben ook echt gek op pasta. Pasta lust ik met allerlei sauzen en ook in de vorm van ovenschotels.Wat is je favoriete muziek?

Nu moet ik iets toegeven: ik luister eigenlijk nooit naar muziek. Alleen als ik met mijn vriend in de auto zit staat de radio aan, maar verder niks. Als ik toch moet kiezen ga ik voor Parijs, van Kenny B.Wat is je favoriete stad?

Parijs! Ik ben daar vorig jaar met mijn moeder geweest, en dat was zo leuk!Waar ben je geboren?

In Winschoten, dat ligt in Groningen.Waar heb je overal gewoond?

Oke, daar komt ie: ik ben geboren in Winschoten, maar toen woonden we in Heiligerlee. Daarna zijn we verhuist naar Winschoten, om daarna naar Scheemda te vertrekken. Nu wonen we al bijna 13 jaar waar we nu zitten.Wat is je favoriete tv programma?

Gilmore Girls, waar ik de eerste watch over heb geschreven. Ik ben nu ook helemaal verslaafd aan de serie Under The Dome, die is ook echt heel goed!Wat is je favoriete bloem?

Ik vind de zonnebloem wel een mooie bloem, maar verder houd ik niet echt van bloemen.Wat is je favoriete kleur?

Blauw vind ik mooi, of het nu licht, donker, of daar tussen in is, ik vind het mooi. Vooral de stralende kleuren. Ook rood vind ik super gaaf, maar de combi daarvan dan weer niet.Wat is je favoriete vakantieland?

Ik ben 2 keer achter elkaar naar Turkije gegaan, en dat vond ik zelf heel mooi. Echter vind ik weekendjes weg in Nederland ook heel erg gezellig, zeker omdat mijn broertje dan mee gaat.Waar woon je?

Ik woon in een klein dorpje naast Zwolle, echt heel dichtbij. Super fijn is dat, want ik ga in Zwolle naar school en hoef daarom niet lang te reizen.Waar woon je in?

In een huis!  Nee hoor, ik woon in vrij modern rijtjeshuis, op een plein. Veel gezelliger dan een straat vind ik, al had ik hier natuurlijk niet zoveel over te zeggen.Waar ga je in wonen?

Dat weet ik nog niet. Ik vind een appartement prima, maar mijn vriend wil graag een tuin. Gaan we nog even over discussiëren dus.Hoe wordt jouw nieuwe huis ingericht?

Ik houd van warme kleuren, en een strakke maar warme inrichting. Veel warme meubels dus, zonder gekke dingen op tafel.Welke trends volg je?

Ik doe niet aan trends. Zeker qua kleding ga ik volledig mijn eigen gang. Verder word je natuurlijk in contact gebracht met bepaalde dingen doordat ze een trend worden, maar dat is vaak toeval.En welke zie je terug in je eigen stijl?

Ehm, momenteel heb ik gelnagels, iets wat nog  niet zo lang gebruikelijk is.Uit hoeveel leden bestaat jouw gezin?

Ik woon nog thuis bij mijn moeder en broertje, en sinds een aantal jaar woont mijn vriend ook bij ons.Rook je?

Nee, zeker niet! Ik vind het gewoon te slecht voor mijn lichaam, en dat wil ik ook niet. Daarom drink ik ook niet, de schade vind ik te groot.Ben je druk of rustig?

Ik ben rustig, zeker bij mensen die ik niet zo goed ken. Ik moet vaak eerst de kat uit de boom kijken voor ik echt mee kan doen aan de gesprekken. Ik word er wel steeds beter in, gelukkig.Hoe zien andere mensen jou?

Als een rustig, serieus (meestal dan hè, met een beetje energydrank of alcohol kan ik heel gek en gezellig worden) meisje dat graag leert. En dat klopt ook helemaal!Hoe beschrijf je jezelf in een aantal woorden?

Als een studiebol, ik leer graag en veel. Daarnaast heb ik een passie voor schrijven, dus ben ik het meisje dat uren achter de laptop doorbrengt.Hoeveel broers of zussen heb je?

Ik heb 1 jonger broertje, hij doet ook de techniek en de design achter de blog, dus onbewust kennen jullie hem een beetje. Misschien kan ik hem ooit zo gek krijgen dat hij een gastblog post ;)In welke auto rij je?

Ik heb momenteel geen auto, wel een rijbewijs. Ik heb wel een auto gehad, dat was een Mitsubishi colt, maar deze heb ik verkocht. Ik wissel een beetje af tussen de Ka cabrio van mama en de Carisma van mijn vriend.Wat is jouw favoriete eten?

De pizzaburgers! En dan de echte natuurlijk, geen namaak. Ik vind het super lekker, en 1 keer per week mag ik dat (naast mijn gezonde leefstijl) eten. Mijn favoriete moment van de week.Wat heb je altijd nog willen doen?

Een boek schrijven. Voor ik überhaupt echt schreef was dat mijn droom al, en ooit gaat dat ook gebeuren. Daarnaast wil ik graag een keer gaan zweefvliegen, en dat gaan deze zomer misschien al een keer gebeuren.Hoe heb je je jeugd ervaren?

Ik heb een heerlijke jeugd gehad, en dat heb ik nog steeds trouwens. Omdat ik nog thuis woon heb ik echt het idee dat ik nog in mijn jeugd zit, en die is super Wat zijn jouw sterkste jeugdherinneringen?

Oef, moeilijk. Ik heb niet echt jeugdherinneringen die er echt uitspringen. Ik heb gewoon een echt leuke jeugd (gehad).In hoever lijk je op jouw ouders?

Ik lijk qua uiterlijk en leervermogen meer op mijn vader, qua gevoel ben ik meer mijn moeder. Je kan van mij niet zeggen dat ik echt typisch een van de twee ben.Wat zijn jouw belangrijkste ervaringen?

De belangrijkste ervaring is –heel cliche- de herontmoeting met mijn vriend. Dat klinkt een beetje raar, maar mijn vriend ken ik al jaren, maar 3 jaar geleden leerden we elkaar opnieuw kennen. Tja, en toen kregen we een relatie.Wie waren je jeugdvrienden?

Dat is niet zo moeilijk: dat zijn er veel. Ik ga daarom (en vanwege de privacy) geen namen noemen, maar ik ben altijd een meisje geweest met een vast groepje, en die wilden nog wel eens wisselen.Wie waren je vijanden?

Ik heb geen echte vijanden, maar wel veel mensen die ik niet aardig vind! Die mensen spreek ik gewoon niet, maar we zijn ook vijanden.Waar was/ ben je goed in?

Ik heb altijd goed kunnen leren en plannen. Daarnaast heb ik altijd veel geschreven. Of ik daar goed in ben is aan jullie natuurlijk. 

 Waar ben/ was je minder goed in?

Gesprekken voeren met mensen die ik niet ken vind ik heel moeilijk, ik vind het lastig om een gesprek gaande te houden, wat resulteert in veel dodelijke stiltes. 

 Wat waren jouw toekomstdromen als kind?

Vroeger wilde ik zowel schrijver, advocaat, rechter en eeuwige student worden. Ik had een drukke toekomst in gedachten, erg hè? Tegenwoordig weet ik het niet meer, maar ik wil in ieder geval blijven schrijven. 

 Wat waren jouw toekomstdromen als puber?

Toen wist ik het niet meer, er komen dan zoveel mogelijkheden voorbij dat ik niet precies weet waar ik naartoe ga. 

 Hoe heb je “uit elkaar gaan” ervaren?

Het is voor mij nooit echt een big-deal geweest als een verkering/relatie niet werkte. Ik ben nu 3 jaar samen met Kay, en ik denk dat ik hier echt aan kapot zou gaan. Hoe hebben deze vroege ervaringen invloed gehad op latere relaties?

Haha, geen idee. Ik ben geneigd niks te zeggen, want mijn vorige relaties waren maar heel kort. 

 Wie zijn de meest belangrijke personen in jouw leven – waarom?

Mama, ze is er altijd voor me, en zal me nooit laten vallen. Mark, mijn broertje en partner in blogcrime. En mijn vriend, die gewoon knettergek is, mij soms totaal niet begrijpt, maar me toch heel leuk vind.Wat is het effect van de belangrijkste personen in jouw leven?

Dat ik mij geliefd voel, en dat ik meer zelfvertrouwen. 2 belangrijkste dingen in het leven dus, en ik heb ze. Dankzij hem, dus ik voel me heel gelukkig met hen.Wat zijn je sterkste eigenschappen?

Ik denk dat ik heel eerlijk ben, en trouw. Vooral  voor mijn vriend is dat heel prettig. Verder ga ik heel graag naar school, en als student is dat ook wel heel fijn. Wat zijn je verbeterpunten op het gebied van karakter?

Dat ik heel ongeduldig ben zou wel beter kunnen. En dat ik soms heel geïrriteerd kan reageren terwijl dan helemaal niet reëel is is ook heel slecht van mij.Ben je creatief?

Nee, of althans, dat hangt af van wat je onder creatief verstaat. Ik kan in ieder geval niet knutselen, of kaartjes maken. Ook leuke stukjes maken voor in huis kan ik niet. Waar word je gelukkig van/ Wat is jouw definitie van geluk?

Ik word heel gelukkig van gezelligheid, romantische dingen, of goede films. Verder van boeken, uit eten, mooie kleding, hoge cijfers of alle andere goede dingen in het leven. Gelukkig zijn is voor mij meer hebben van iets dan dat je nodig hebt om tevreden te zijn. Meer dan genoeg dus. Wat houd je bezig?

Momenteel het schrijven van deze blogpost. Over het algemeen ben ik veel bezig met de blog, niet alleen het schrijven maar ook het nadenken over de nieuwe lay-out of nieuwe onderwerpen. Waar haal je voldoening uit?

Uit heel veel dingen, maar vooral als de dingen die ik gedaan heb goed gegaan zijn. Dus dan bedoel ik bijvoorbeeld hoge cijfers, veel bezoekers, lekker eten als ik gekookt heb. Waar kan je je over opwinden?

Tja, over wat niet? Ik kan me opwinden over discriminatie (en dat niet een beetje, ik kan me echt heel kwaad maken, en ga met iedereen de discussie aan), en onrecht. Wat zou je graag nog eens over doen? En op welke manier?

Ik hoef niks over te doen, ik ben heel erg tevreden met mijn leven, en ook al zullen er best dingen geweest zijn die beter hadden gekund, ben ik zeer tevreden. Wat zou je willen veranderen aan jezelf?

Qua innerlijk zou ik graag minder snel geïrriteerd zijn, qua uiterlijk zou ik graag slankere benen willen hebben. En een slanker gezicht. Welke “hoofd-momenten” hebben je “gevormd” in jouw mening?

Ik weet het niet, echt niet. Ik zou mijn hele leven dan opgeven als moment denk ik, want er is geen speciaal moment geweest die mij hebben veranderd of gevormd. Kun je deze hoofdmomenten omschrijven?Hoe hebben ze je gevormd?

Wat geeft je plezier?

Pizza!Wat geeft je pijn?

Mijn mond verbranden aan pizza!Wat geeft je steun?

Als ik geknuffeld word, daar ben ik heel gevoelig voor. Heb je nog dromen, doelen en verlangens voor de toekomst?

Ja, ik zou graag willen dat de blog (en het schrijven wat ik daar omheen probeer te krijgen) een deel van mijn leven  blijft, en daarom minder ga werken voor een werkgever. Op wie lijk je?

Eehm, ik lijk best wel op mijn moeder, vooral qua doen en laten. Verder ook op mijn schoonmoeder, trouwens. Ben je ijdel?

Een beetje. Ik vind het wel fijn om er goed uit te zien, maar ik ga ook zo zonder make-up naar buiten. Toch vind ik het wel prettig als ik er wel leuk uit zie. Ben je kritisch/ perfectionistisch op jezelf?

Ja, ik wil alles goed doen. Niet gewoon goed, maar écht goed. Perfect zelfs. Toch een beetje perfectionistisch dus. Sta je open voor nieuwe dingen in het leven?

Ja, heel erg. Ik vind nieuwe dingen heel interessant omdat ik weet dat je er veel van kan leren. Wat haat je?

Ik haat vooroordelen, onrecht, discriminatie en slechte huwelijken. Van alle dingen kan ik heel boos worden, en kan ik niet mee leven. Kun je jezelf omschrijven in een aantal woorden? Zo ja, welke?

Verlegen, lief, zachtaardig, leergierig, eerlijk en trouw. Oja, en ongeduldig, prikkelbaar, kattenkopperig en snel verveeld. Wat heeft je veranderd?

Dat ik een vriend kreeg. Daarvoor vond ik het veel moeilijker om contact te maken met andere mensen, en daarom deed ik dat ook nooit. Tegenwoordig vind ik dat makkelijker, en ga ik soms zelfs echt met iemand in gesprek. 

  

Ben je chaotisch of gestructureerd?

Beide, op het gebied van school en schrijven ben ik heel gedisciplineerd, maar mijn slaapkamer wil je niet zien (reken dus ook maar niet op foto’s, of ik moet heel trots zijn dat ik het heb opgeruimd, dat kan ook). Denk je met je hoofd of hart?

In de meeste gevallen toch met mijn hoofd. Ik zou niet gauw iets doen waarvan ik denk dat heel onverstandig is. Dit tot irritatie van mijn vriend, die voornamelijk mijn zijn hart (niet denkt). Waar werk je?

Aan het bureau in de woonkamer. Momenteel werk ik niet voor een baas, maar probeer ik een eenmanszaak als freelance redactrice op te zetten. Daarnaast studeer ik nog. Hoeveel uur per week werk je?

Ik werk momenteel tussen de 15 en de 25 uur aan schrijven, heel afwisselend hoeveel precies. Daarnaast ga ik naar school, waar ik ook een heel aantal uur mee zoet ben. Wat is jouw functienaam?

Momenteel is mijn functienaam: werkloos. Ik hoop echter dat ik mezelf al snel freelance redactrice kan noemen. Welke werkzaamheden voer je zoal uit?

Ik schrijf voor zowel deze blog als voor www.indegevangenis.nl. IndeGevangenis kost iedere week ongeveer 2 uurtjes, voor de rest ben ik daar niet echt druk mee. De blog kost momenteel meer tijd. Daar schrijf ik voor, ik redigeer de teksten die online komen, en ik regel de marketing, de contacten en de lay-out van de blog en website. Hoe voer je jouw werkzaamheden uit?

Ik schrijf op de laptop, waar ik op dat moment ook ben. In een agenda houd ik mijn afspraken, huiswerk en de te schrijven stukken bij. Nu nog op papier, binnenkort digitaal. Haal je inspiratie uit jouw werk?

Meestal haal ik inspiratie uit mijn dagelijks leven voor mijn werk, maar andersom gebeurd het ook wel. Niet zozeer omdat ik dan ideeën haal uit mijn werk, maar omdat ik creatiever wordt door het schrijver en dus op goede ideeën kan komen. Welke opleiding heb je gevolgd en welke heb je behaald?

Ik heb een diploma van de middelbare school, daar deed ik HAVO. Daarna ben ik bedrijfskunde MER gaan studeren. Na drie maanden ben ik gestopt met die studie en in september ben ik begonnen met de opleiding tot filiaalmanager. Deze heb ik na een jaar behaald, en afgelopen februari ben ik begonnen aan de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Met een beetje geluk behaal ik deze niet en ga ik volgend jaar naar de universiteit. Welke opleiding volg je?

Momenteel volg ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan hogeschool Windesheim.Waarom volg je deze opleiding?

Ik volg deze opleiding omdat ik graag in de verslavingszorg wilde gaan werken. Daarnaast vond ik psychologie heel interessant en dat komt hier ook goed aan bod.Wat zijn jouw hobby’s?

Schrijven is mijn passie, en dat wil ik ook al mijn hele leven doen. Daarom ben ik ook deze blog begonnen, en dat is tegenwoordig ook mijn grootste hobby. Ik besteed er veel tijd aan iedere week. Daarnaast houd ik van lezen en het kijken naar films en series.Sport ik? Zo ja. Welke en waarom?

Momenteel even niet. De plannen zijn wel om in september, wanneer mama zonder werk zit, samen met haar te gaan zwemmen. Goed voor mijn lichaam en conditie. Vind je je werk leuk, zo ja waarom?

Ja, ik vind mijn werk heerlijk. Ik kan schrijven, en dat doe ik graag, en dan ook nog eens over dingen die ik heel interessant vind. Bovendien kan ik het altijd doen wanneer ik wil, of ik dat nu thuis doe of tijdens tussenuren, dat maakt niks uit. Gelukkig maar, want die vrijheid wil ik ook. Ik wil wel werken voor mijn geld, maar wel wanneer het mij uitkomt.Wat inspireert je?

De natuur inspireert mij altijd, maar ook dingen die ik doe of tegenkom zijn vaak een bron van inspiratie.Wie inspireert je?

Dat vind ik een moeilijke vraag! Mijn schoonmoeder, die zo intelligent is dat ze ALTIJD zinnige dingen weet te vertellen. En mijn vriend die lekker vrij en los is. Daarnaast ook Annemerel, van annemerel.com, omdat zij het beroep heeft dat ik wil (en waar ik mijn best voor doe). Welk land inspireert je het meest?

Frankrijk, vanwege de romantiek die Parijs biedt. En Italië, gewoon omdat ze daar van dat hele lekkere eten hebben.Hoe uit je jouw inspiratie?

Door te schrijven. Vroeger schreef ik vaak gedichten, maar tegenwoordig uit in mijn inspiratie in blogposts. Dat moet ook wel, want met meer dan 7 blogposts per week kun je echt geen inspiratie verspillen. Welk merk inspireert je het meest?

Geen idee, het zijn de mensen die mij inspireren. Merken halen mij vooral over tot het kopen van spullen. Ook heel belangrijk natuurlijk, maar niet helemaal wat er wordt bedoeld. Welke mode past het best bij jouw stijl?

De broeken van Only passen heel goed bij mij. Daarnaast houd ik van jurkjes en rokjes, en draag ik mijn broeken graag met hemdjes, eventueel met een blazer.Waar zoek je jouw inspiratie?

Overal. Echt overal. Andere blogs, andere mensen, de natuurlijk, tv-programma’s, alles uit mijn leven levert wel inspiratie op. Gelukkig. Hoe presenteer je je tegen over een ander, qua uiterlijk?

Netjes, maar wel zoals ik zelf ben. Ik draag wel graag nette kleding, maar niet te tuttig. Dat is ook hoe ik over wil komen op anderen. 

 

Op welke manier uit je je emoties?

Ik kan heel hard lachen, maar huilen is ook echt  mijn talent. Of ik nu verdrietig ben, of boos, of blij, of gefrustreerd dan huil ik. Of als ik tv kijk, dan huil ik ook bij alle (bijna) zielige dingen.Stralen je creaties rust of drukte uit?

Rust. Altijd. Ik ben van de strakke dingen, daarom wordt het nieuwe design van de blog ook een stuk strakker. Als ik een woning zou inrichten zou het ook heel strak zijn.Welk seizoen inspireert je het meest?

De zomer, omdat ik dan veel vrijer ben en dingen beter met een open blik kan bekijken. De lente omdat de zomer dan nog moet komen. Als ik echt moet kiezen ga ik toch voor de zomer, dan is de wereld net een beetje mooier.Dit waren ze weer! Wil je meer weten? Laat dan vooral een reactie achter onder een van de artikelen of stuur mij een mailtje. Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie