14-06-2017

Ontbijt:

Tropische havermoutpap met perzik en kokos

Tropische havermoutpap met perzik en kokos

Dit tropische recept voor havermout is echt te lekker. Als ik dit schrijf heb ik de havermout net 30 seconden achter de kiezen, en bij de eerste hap dacht ik al: dit moet ik delen. Nog voor je de dag écht begint heb je je portie fruit al binnen en het is echt het een ontzettend zomers ontbijt.Havermoutpap is zoals jullie wellicht wel weten een ongelooflijk gezond ontbijt. Je zit er lang vol van, het is heel goed voor je bloedsuikerspiegel en hoewel het veel koolhydraten bevat wordt het in veel koolhydraatarme ontbijten toch toegestaan? Waarom? Gewoon omdat het zo ontzettend gezond is, en het zo langzaam door je lichaam wordt opgenomen dat je het gewoon mag eten. Een ander groot voordeel van havermoutpap is dat je maar €0.39 betaald voor een halve kilo, en dat je daar ook nog eens heel erg lang mee kan doen. Niet zo gek dus, dat er bij mij bijna iedere dag iets met havermoutpap gegeten wordt. Ik maak er bijvoorbeeld granola van, voor door de kwark, maar dus ook deze havermoutpap. Ik heb dan ook allemaal lekkere (en goedkope) dingetjes voor gehaald, zodat ik eindeloos kan variëren met deze superfood. Dit recept is een combinatie van een gevonden recept op internet en het feit dat de perziken in de aanbieding waren bij Albert Heijn. Omdat ik zo gek ben op havermoutpap ging ik op zoek naar lekkere recepten van anderen. Daar was een recept met mango en kokos, en dat zag er heerlijk uit. Ik ben namelijk gek op mango! Je moest de pap dan ook maken met kokosmelk. In de supermarkt (om mango en kokosrasp te kopen), zag ik dat de perziken in de aanbieding waren, daar besloot ik er dus ook maar 2 van mee te nemen. Wat heb je nodig? 
 • 5 eetlepels havermout

 • 200 ml sojamelk

 • zoetstof

 • 1 of 2 perziken (ik had er 2. Toegegeven: dat is wel echt heel erg veel perzik in verhouding tot de pap. Toch vond ik het wel lekker, en was ik blij dat ik de 2 stuks fruit weer binnen had)

 • kokosrasp (zoek deze bij de cokespullen en de rozijnen, de variant die daar ligt is het goedkoopst, bij de Albert Heijn dan)Zo ga je te werkIk maak mijn havermoutpapjes tegenwoordig in de magnetron, net zo makkelijk en een stuk sneller. Daarnaast heb je er ook nog eens veel minder afwas van. Nu heb ik gewoon een vaatwasser, en maakt het niet echt uit, maar toch vind ik minder afwas altijd een fijn idee. 
 • Doe de havermout in een schaaltje die in de magnetron mag

 • Voeg de sojamelk en een paar drubbels zoetstof toe

 • Roer dit goed door en zet de pap voor 3,5 minuut in de magnetron

 • Ondertussen snijd je de perzik(en) in kleine stukjes

 • Als de 3,5 minuut voorbij is roer je de pap even goed door

 • Leg de stukjes perzik er bovenop en strooi hier nog wat kokosrasp overheen. Hoewel je misschien denkt dat je de kokos bijna niet proeft (dacht ik), proef je die dus heel goed! Dat, in combinatie met de perzik en de zoete basis zorgt voor een ongelooflijk tropisch gevoel.Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie