Interview met een hardloper: Paul Goeseije

Vandaag spreken we met Paul, die gaat vertellen over zijn sport: hardlopen. Paul is 32 jaar oud, getrouwd en vader van twee zoontjes. Naast hardlopen werkt hij graag in de tuin, maar het allerleukst vind hij toch om met zijn kinderen bezig te zijn. 

Allereerst: wil je je even voorstellen?

Ik ben Paul, 32 jaar oud en woon samen met mijn vrouw, Kim en twee zoontjes in Oost-Souburg, dit ligt vlakbij Vlissingen, Zeeland. Ik werk als proces operator en ben in mijn vrije tijd veel met mijn kindjes bezig. Als er dan nog tijd over is mag ik graag tuinieren en hardlopen!

Loop je ook wedstrijden?

Ja, af en toe loop ik een wedstrijd! Heb er tot nu toe vijf gelopen, variërend van 5 kilometer tot een halve marathon. Mijn eerstvolgende wedstrijd is 11.2 kilometer, in het donker! Een keer wat anders. De halve marathon was de Kustloop, een mooie maar zware ervaring.

Kun je vertellen waarom je hardloopt?

Ik denk dat mijn belangrijkste rede om te gaan rennen is dat het meditatief werkt, met andere woorden; je kunt je hoofd lekker leeg lopen! Daarnaast is het natuurlijk fijn om te merken dat je er een goede conditie door krijgt!

Ben je momenteel ook voor een speciaal doel aan het trainen?

Nee, op het moment niet. Sowieso hou ik mij niet aan strakke schema’s. Als er vooruitgang in zit, dan ben ik tevreden.

Welke training vind jij het leukst om te doen?

Ik hou het meest van een mooie duurloop, langs de Zeeuwse kust, stukje bos… Dan kom ik echt tevreden thuis en kan ik er weer tegenaan!

Welke training mag volgens jou echt niet in een trainingsschema ontbreken?

Ik denk dat dat helemaal van je einddoel afhangt… Voor een halve marathon als de Kustloop zijn strandkilometers handig… Voor een asfalt wedstrijd juist weer niet. Kijk goed naar je einddoel en loop daar naar toe!  

Doe je naast hardlopen ook aan andere sporten?

Af en toe mountainbiken maar meestal is er na het hardlopen geen tijd meer voor een andere sport. Onze kindjes zijn 1 en 3 jaar, zulke boefjes kosten veel tijd!

Pas je je voeding ook aan op het sporten?

Nee, ik ben door het hardlopen 10 kilo afgevallen maar ik eet nog ongeveer hetzelfde. We eten over het algemeen gezond, dat deed ik al voor ik begon met hardlopen.

Heb je ook hardloopdromen?

Mijn hardloopdroom was het lopen van een halve marathon, die is volbracht met het uitlopen van de Kustloop! Op dit moment staat er eigenlijk geen nieuwe droom klaar. Gewoon lekker zo verder gaan!

Als laatste ben ik nog even benieuwd: heb je nog tips & tricks voor ons medehardlopers?

Loop jezelf niet klem in een hang naar meer kilometers en snellere tijden. Mensen zijn zo gefocust op meer en meer. Dat hoeft niet… Anders wordt sporten stressen… en er is al zo veel stress en onrust in deze wereld. Geniet van het feit dat je loopt, kijk om je heen!

Paul, bedankt voor het interview! Heb jij na het lezen van dit interviews zoiets als: dat wil ik ook? Mail mij dan even naar info@tessaijmker.nl of laat een reactie achter in een van mijn blogposts, dan neem ik contact met je op. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *