Interview met een hardloper: Kimberly

Hallo allemaal! Het is woensdag, dus er staat weer een super leuk interview voor jullie klaar. Kimberly is vandaag aan het woord, zij is 32 jaar en heeft het geluk in Vlissingen te wonen. 

Allereerst: wil je je even voorstellen?

Ik ben Kimberly Dijkstra 32 jaar en ik woon in het mooie Vlissingen. En ik loop iets langer dan 2 jaar hard en ben er helemaal verslaafd aan. Kan geen leven zonder voorstellen.

Loop je ook wedstrijden?

Ja ik loop diverse wedstrijden. Bijna elke maand een. En deze zitten door heel het land verspreid. Zo zie ik dus wat van Nederland en zie ik mijn hardloopvrienden weer

Kun je vertellen waarom je hardloopt?

Ik loop hard om diverse redenen. Wat ooit begon met een uitdaging is een verslaving geworden. Het is fit blijven maar tevens ook een stuk ontspanning en therapie. Even het koppie leeg. En verder zorgt het hardlopen voor een leuk sociaal leven. Ik heb diverse vrienden door nederland heen leren kennen door het lopen.

Ben je momenteel ook voor een speciaal doel aan het trainen?

Op dit moment ben ik mijn training aan het aanpassen. Ik ben begonnen met op mijn hartslag te gaan lopen. Om op deze manier beter te worden. Verder staat de 7 heuvelen loop op de planning en daar moet ook wel voor getraind worden

Welke training vind jij het leukst om te doen?

Ik doe het liefst de duurlopen. Dan ben ik echt even lekker in mijn eigen wereld, gewoon lekker lopen en genieten van de omgeving.

Welke training mag volgens jou echt niet in een trainingsschema ontbreken?

Lastig ikzelf volg geen schema's. Heel lang geen interval gedaan, start ik nu wel mee. Maar ik denk dat het ook een beetje afhangt voor wat je traint. En gewoon een mooie mix maken van je trainingen.

Doe je naast hardlopen ook aan andere sporten?

Nee heb dat toen ik net liep wel gedaan maar wegens omstandigheden ben ik daar mee gestopt. Of op de fiets maar het werk moet meetellen;)

Pas je je voeding ook aan op het sporten?

Nee dat doe ik niet. Ik ben een lekkerbek. Probeer er wel op te letten met name richting een lange loop. Moet ook zeggen ik snoep een stuk minder dan voordat ik aan hardlopen deed.

Heb je ook hardloopdromen?

Jazeker heb ik hardloopdromen. Ooit hoop ik de kustmarathon te kunnen lopen. Die heeft iets magisch voor mij. 42km lang bikkelen over asfalt strand en duinen.

Als laatste ben ik nog even benieuwd: heb je nog tips & tricks voor ons medehardlopers?

Geniet van het lopen en vergelijk jezelf niet met anderen.

Heb jij na het lezen van dit interviews zoiets als: dat wil ik ook? Mail mij dan even naar info@tessaijmker.nl of laat een reactie achter in een van mijn blogposts, dan neem ik contact met je op. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *