In gesprek over: Utopia

Vanaf de eerste dag dat Utopia werd uitgezonden was ik eigenlijk al verslaafd. De groep bestond toen nog meer dan nu uit uitersten en de loods was niets meer dan… een loods.

Als ik terugkijk naar die eerste afleveringen dan weet ik eigenlijk niet eens meer heel goed wie er allemaal in zaten. Ruud en Billy natuurlijk, maar die zien dan ook onvergetelijk. Daarnaast had je nog Paul, die vanwege gezondheidsredenen naar huis gegaan is, en Emil, die vertrok vanwege zijn vriendin (maar wat er met haar was, geen idee).

Destijds trok het mij ontzettend aan om te zien hoe een groep mensen een bestaan ging opbouwen. Er kwam een akker, een kalfje en langzaamaan werden er wat boodschappen gedaan. Zowel Ruud als Emil waren van het vele eten, wat weer tot veel ruzies heeft geleid in de loods. Heerlijk om naar te kijken, en absoluut verslavend. Ruud en Billy, die het begrip ‘knipperlichtrelatie’ tot een heel ander niveau wisten te brengen, en Rienk; wat een geweldige man. Hij liep altijd op blote voeten, en wat ik begrepen heb doet hij dat nog steeds. 

Ik kan mij de aflevering nog heel goed herinneren. Niets vermoedend zat ik met een colaatje light (wat drink ik het liefst tijdens Utopia kijken) in mijn hand toen ik Ruud ineens over het terrein zag lopen. Je zag alleen de achterkant, maar na uren van hem genoten te hebben in de eerste maanden herkende ik hem gelijk. En met mij velen denk ik, want Ruud heeft een behoorlijke groep fans opgebouwd in zijn tijd op televisie. Ik was zo enthousiast! Nu, een paar weken later, zit ook Billy weer in Utopia. Zij leek in de eerste instantie heel erg te zijn veranderd, maar dat is in de praktijk toch even anders gegaan. In haar eerste dag van de tweede reeks Utopia lag ze al met Jessie in bed, en die relatie gaat exact hetzelfde als met die van Ruud; aan uit, aan uit.

Ik hoor je bijna denken.. althans: als je geen Utopia-kijker bent hoor ik je denken. Wat is er zo leuk aan Utopia? De chaos, de ruzies, de relaties, de discussies, de zeikers, de pieperds, de dieren, de loods.. eigenlijk alles wat Utopia Utopia maakt. 

Maar, dit is de eerste “in gesprek over”, en ik ben dan ook heel erg benieuwd of jullie Utopia kijken. Wat vinden jullie de leukste Utopia-relatie? Wat vinden jullie nu zo leuk aan de serie, en wat niet? En, heel belangrijk: aan welke Utopiaan heb jij je het meest geërgerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *