In gesprek over: Girlboss

Hoewel ik een tijd geleden had besloten een Netflix-pauze in te lassen, heb ik toch weer een serie gekeken. Een paar weken geleden nog 13 Reasons Why, en nu dus Girlboss. Waarom ik dan toch weer aan de Netflix ben gegaan? Nou ja, ook al moet er heel veel gebeuren, het is helemaal niet verkeerd om af en toe even lekker op de bank te ploffen met een wijntje. Ik wil gewoon niet teveel bezig zijn met de dingen die moeten gebeuren en Netflix helpt daarbij.

Girlboss dus, ik las over het boek op de blog van Aranka en werd toen al nieuwsgierig. Toch ben ik er nooit aan toegekomen om het boek te lezen (en was ik te gierig om het te kopen), maar de serie leek een prima alternatief. Heerlijk met een wijntje zitten kijken hoe anderen succesvol worden. Ik moet zeggen, heel motiverend om zelf nog een beetje harder te werken aan de blog! Bovendien kost een serie een stuk minder tijd dan een boek lezen én kan ik samen met Kay (die de serie ook heel leuk vond) kijken. Een stuk gezelliger dan wanneer ik een boek lees en hij tv kijkt, dus.

Girlboss

Sophia is de girlboss waar de serie over gaat. In het begin is zij een opstandig meisje dat zich verzet tegen de volwassenheid. Want dat is, volgens haar, de periode waarin dromen sterven. Ergens ben ik het ook nog wel met haar eens, dat is inderdaad wat je vaak ziet. Maar hoewel ik vastbesloten ben mijn dromen niet te laten sterven, ben ik lang niet zo opstandig tegen die volwassenheid. Sophia wel, en daarom heeft ze geen baan, zorgverzekering of enig ander ‘verstandig’ iets. Ze leeft op wijn en wortels en neemt vaker ontslag dan dat ze boodschappen doet (bij wijze van spreken dan, hé). Toch komt ze er op een gegeven moment achter dat er iets moet gebeuren. Ze heeft een baan nodig om een zorgverzekering af te sluiten en besluit online wat spullen te verkopen om rond te komen. Dat verkopen van spullen lukt, en ze probeert op die manier haar geld te verdienen.

Op internet las ik veel verhalen over de serie, en slechts weinigen waren echt enthousiast. Jammer, want ik vond de serie oprecht heel leuk om te kijken en vind het ook jammer dat ik seizoen 1 nu helemaal afgekeken heb. Hoewel ik Sophia soms wel een beetje vervelend vond (want: erg egoïstisch en opstandig), vond ik haar ook wel een heel leuk en vrolijk persoon. Bovendien is het ook gewoon heel leuk om te kijken hoe iemand succesvol probeert te worden in datgene dat ze echt leuk vind. Ik hoop dan ook oprecht dat er nog een tweede seizoen Girlboss beschikbaar komt, want ik ben eigenlijk nog niet klaar met kijken en ik heb ook niet het idee dat het verhaal van Sophia nu helemaal verteld is. Er is nog veel meer om te vertellen en ik zou het leuk vinden dat nog eens te zien.

Voor nu wordt het in ieder geval een nieuwe serie opzoeken. Gelukkig is Pretty Little Liars elke week weer even terug, maar ik heb nog wel een serie voor de andere dagen nodig. Aanraders en tips zijn altijd welkom, dus plaats die vooral hieronder. Dat zou ik echt heel erg leuk vinden! En mocht je je vervelen, Girlboss is dus een aanrader.

Heb boek "Girlboss" kun je voor €19,99 in Paperback en voor €11,99 in ebook bestellen op bol.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *