In gesprek over: Frequency

Goede series, daar houd ik wel van. Op een vrije avond met een glaasje rode wijn voor de tv hangen terwijl ik mijn tijd verdoe aan Netflix, dat klinkt toch heerlijk? Gelukkig heb ik mijn eigen leverancier voor goede series, want Mark kent ze allemaal en geeft ze door met een beoordeling. Deze serie, frequency, stond in het rijtje met series die ik echt moest zien. “Een aanrader”, zei hij, en relatief snel te bekijken. 

De serie gaat over een politie-agent die haar vader op jonge leeftijd is verloren. Als ze een oude radio in de garage vind komt ze erachter dat daarmee met haar vader in het verleden kan praten. In die tijd is ze net 8, en nu 28. Ze vertelt haar vader wat hem te wachten staat en probeert hem te redden. Dat lukt, maar die gebeurtenis verandert de gehele verdere loop van hun levens. Haar moeder blijkt ineens overleden te zijn, en ze zetten alles op alles om haar te redden.

Ik zal eerst zeggen, ik houd helemaal niet van science fiction series, en dingen als met de toekomst praten lijkt me alleen gaaf als het daadwerkelijk zou kunnen. Net zoiets als vliegende mensen, ik zal best willen vliegen, maar het is me iets te science fiction. Toch kijkt deze film helemaal niet alsof het ongeloofwaardig is. Oké, natuurlijk kan het allemaal niet, maar het komt helemaal niet nep over. Het is niet zoals bijvoorbeeld een sprookjes, dat nepheid uitstraalt. Nou ja, ik hoop dat je snapt wat ik bedoel. 

Deze serie heeft mijn aandacht de afgelopen dagen helemaal opgeslokt. Het was ontzettend spannend, vooral de laatste paar afleveringen. Daarbij vormde de allerlaatste aflevering helemaal het hoogtepunt, toen hield ik het echt niet met de spanning en werd ik echt helemaal gek van de zenuwen. 

Ik vind het dan ook heel erg jammer dat de serie is afgelopen, want ik ben er zelf eigenlijk nog helemaal niet klaar mee. Ik kan deze serie dan ook zeker aanraden aan jullie, want hij was echt heel erg goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *