In gesprek over: Een nieuwe woning | deel 2

Ergens vorig jaar schreef ik al een blogje over het feit dat ik een nieuwe woning had. Ik ging uit huis en had samen met Kay een huurwoning gevonden. Was wat ik blij! Het samenwonen beviel ons heel erg goed, en we hadden het prima naar ons zin. Maar, op een gegeven wil je toch meer..

Jullie konden het vorige week al lezen, maar we hebben dus een huis gekocht. Afgelopen zomer waren we daar heel druk mee, we hebben veel huizen bezocht en afgewezen. Echt, die fotografen doen fantastisch werk: op de foto’s ziet het er geweldig uit, maar als je binnenkomt wil je gelijk weer weg. Zo hebben we veel huizen gezien, behalve deze. We kwamen binnen en we zagen gelijk hoeveel ruimte het ons te bieden had. Eerst de gang, met meer dan genoeg ruimte. Een ruimte kapstok (in een kast), een ruim toilet en nog genoeg ruimte voor geen idee wat, maar het kan. We kwamen binnen en zagen de woonkamer, ook die was groot! Ik kan het verhaal van de bezichtiging wel doorvertellen, maar in principe was de conclusie bij iedere kamer dat we er heel veel ruimte was. Dat was dan ook precies wat we wilden: een huis waar we de komende jaren niet uit zouden groeien. 

We kochten de woning, en 20 september kregen we de sleutel. We moesten allebei veel werken en naar school, dus verhuizen deden we voornamelijk in de avonduren. Dat was even heel druk, echt praktisch is het niet. Een verhuizing is dan ook niet iets dat je ‘even in de avonduren doet’. Om die reden zijn we dan ook nog steeds bezig om het helemaal mooi te maken. Dat gaat ook nog wel even duren, maar dat is ook helemaal niet erg. 

We zijn nu een maand over, eigenlijk nog maar kort dus. Toch voelt het al best wel lang, en is het heel vertrouwd. Oke, ik trek af en toe nog steeds het verkeerde keukenkastje open, maar verder zijn we al helemaal gewend. Of er een ook roomtour gaat komen, dat laat ik nog even in het midden, maar er zullen langzamerhand vast en zeker foto’s op de blog verschijnen. In ieder geval wilde ik iets dieper ingaan op dit punt uit mijn vorige artikel, want daar ging ik wel echt in sneltreintempo door de dingen die mij afgelopen weken hebben beziggehouden. Het belangrijkste was dus dit: heel veel huizen bekijken en 100 handtekeningen zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *