Deze 3 apps maken gezond leven makkelijker

Moderne media; ze maken ons leven leuker, makkelijker en interessanter. Tuurlijk, moderne media nemen ook risico’s met zich mee, maar we kunnen we zeker inzetten om onze gezondheid te verbeteren.

5 apps die je gezonder maken?

Puntje bij paaltje moet je het natuurlijk allemaal zelf doen. Of nou ja, heel veel moet je nog zelf doen. Maar er zijn zeker apps die kunnen helpen met een gezond leven. In deze blogpost noem ik dan 5 apps die iedereen op zijn telefoon moet hebben staan, precies om bovenstaande reden.

Strava

Strava is een app waarmee je je runs, fietstochten en zwemsessies kunt registreren en bijhouden. Op de website vind je vervolgens duidelijke overzichten van je prestaties, vooruitgang en overige praktische zaken (zo houdt de app voor mij bijvoorbeeld heel fijn bij hoeveel kilometer mijn schoenen er al op hebben zitten). Maar dat is niet hetgeen waardoor ik denk dat deze zo fijn. Misschien nog wel fijner, is dat deze app jouw trainingen deelt met mensen in je netwerk. Hoe fijn is het om te kunnen laten zien wat je hebt gedaan? De wetenschap dat anderen jouw ook volgen geeft een extra stok achter de deur.

MyFitnessPal

MyFitnessPal is een app waarbij je kunt invullen wat je eet op een dag, en daarbij berekent hoeveel calorieën dat zijn. Daarnaast geeft de app informatie over macro’s en vitaminen. Dat doen meer apps, maar deze app heeft verreweg het grootste aantal producten, waardoor je precies per merk kunt invullen wat je gegeten en gedronken hebt. Daarnaast is dit een app waarbij je ook je sportresultaten in kunt vullen, waardoor hij goed berekent hoeveel calorieën je verbrand. Wil je weten hoeveel calorieën je verbrand met een half uur zwemmen? De app vertelt het.

Instagram

De technische middelen hebben om onze workouts bij te houden, top! Maar minstens zo belangrijk is de motivatie om daadwerkelijk te sporten. Hoewel vooral intrinsieke motivatie van groot belang is in het behalen van doelen, kan extrinsieke motivatie zeker helpen. Volg dus vooral die accounts die jou motiveren om in beweging te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *