5 dingen die je echt nodig hebt bij het studeren

student laptop

Nu ik aan het afstuderen ben denk ik terug aan een tijd vol schoolboeken en tentamens (en ben ik best wel blij dat ik dat deel achter me kan laten), maar weet ik ook precies welke dingen je leven als student een stuk handiger maken. Daarom hier een overzicht van de 5 dingen die je echt nodig hebt bij het studeren. 

Laptop

Wat ik het meeste gebruikte, en waar ik het meest afhankelijk van was, was mijn laptop. Ik maakte mijn aantekeningen erop, bereidde de werkgroepen ermee voor, schreef er papers op en gebruikte het om dingen op te zoeken. Nu ik aan het afstuderen ben, en dus een scriptie schrijf, gebruik ik mijn laptop nog heel vaak. Een goede laptop is dus heel belangrijk voor studenten. CampusShop heeft verschillende laptops voor studenten, dus voor iedere student wat wils. Weet je nog niet zo goed wat je wil, en kan je wat advies gebruiken? Op de website vind je ook een tool om uit te zoeken welke student laptop het beste bij jou past. Daarnaast hebben ze de Snelle Studenten Service, dus mocht er iets met je laptop gebeuren: bij hen zit je goed. Vandaag besteld, is morgen al je nieuwe laptop kunnen gebruiken (inclusief tas, muis, wat je dan ook wil).

Persoonlijk zou ik altijd voor een laptop gaan die je makkelijk meeneemt: dus niet te groot en niet te zwaar. Verder is het even kijken wat je nu belangrijk vindt aan een laptop, dat vind je straks waarschijnlijk nog belangrijker (want je gebruikt de laptop dan meer).

Markeerstiften in 3 kleuren

Ik ging nooit naar de les zonder mijn markeerstiften. Ik nam altijd 3 kleuren mee:

  • Roze voor begrippen die belangrijk waren
  • Oranje voor rijtjes die ik moest leren
  • Groen voor belangrijke feiten

Alles wat ik moest leren kreeg eerst een ‘behandeling’ met de markeerstiften. Ik markeerde alles wat belangrijk was, en dat ging ik dan uiteindelijk leren. Als iets niet gemarkeerd was, keek ik daar verder ook niet naar om.

Kant-en-klare samenvattingen

Mijn steun en toeverlaat tijdens mijn studie: kant-en-klare samenvattingen van mensen die het vak eerder hadden gevolgd. Even snel iets opzoeken? Vergeten een hoofdstuk te lezen? Een kwartiertje over en je wil leren? De samenvatting was altijd handig en gebruikte ik regelmatig voor de ‘even snel’ dingen. Ik vond de samenvatting niet alleen veel handiger om te gebruiken, het weegt ook nog eens veel minder.

Koffie(munten)

Koffie, koffie, koffie. Vooral toen ik nog thuis woonde en om 9.00 uur college had, was het ’s ochtends erg vroeg. Ik had dan, eenmaal in Utrecht, echt een momentje nodig om goed wakker te worden. Mijn ritueel was dan ook om eerst een grote beker koffie te halen, en daarmee naar de bibliotheek te gaan om de tijd tot aan het eerste college goed te gebruiken (of om bij te kletsen met anderen). Na de koffie was ik helemaal wakker en klaar voor de les. Ook halverwege de dag haalde ik wel eens koffie; moe van alle kennis die ik had opgedaan, maar nog lang niet klaar.

Collegeblok

Of je aantekeningen nu schrijft op typt, een collegeblok is altijd handig. Als je colleges besluit mee te typen (wat ik altijd deed, die laptop had ik immers toch wel mee, zie punt 1), dan is een klein notitieboekje ook voldoende. Ik gebruikte mijn notitieboekje voor to-do lijstjes, snelle aantekeningen, ideeën voor papers en alles wat ik ‘even snel’ wilde noteren. Ideaal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *