Health: Trainen met een weerstandsband

Het was een paar maanden geleden, toen ik er ineens niet meer mee kon leven dat ik niet op kon trekken. Ik probeerde het, ik faalde (enorm) en zocht naar verschillende manieren om mijn doel toch te kunnen bereiken. Dat doel, dat was slechts 1 keer optrekken. Want, als ik dat kon, dan kon ik al snel meer. Dacht ik.

Een van die manieren om optrekken te leren was door middel van een stoel, zodat ik  niet van helemaal hangend hoefde te komen. Een andere manieren was door Kay mij een beetje te laten helpen, en een derde manier was door Kay mij er aan te laten hangen en dan heel rustig naar beneden te laten gaan. Rustig en beheerst, zodat ik wel die spieren en die beweging onder de knie kreeg. Dit ging best lekker, maar mijn doel heb ik nooit 100% gehaald. Ik kon mij wel 1 keer optrekken, maar niet van helemaal gestrekt. Maar oke, optrekken is niet interessant genoeg om er een hele blog over te schrijven voor jullie, dat was ik ook niet van plan. Ik wilde het eigenlijk gaan hebben over weerstandsbanden. Een van de middelen die gebruikt worden om het optrekken te leren, maar de weerstandsband wordt ook voor veel meer oefeningen gebruikt. Nu heb ik daar niet zoveel verstand van, maar andere mensen wel. En, omdat ik lekker visueel ingesteld ben heb ik wat heerlijk inspiratie-weerstandsbandfilmpjes voor jullie. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Fysio Supplies. Dit neemt niet weg dat ik het artikel zelf bedacht en geschreven heb, alleen het onderwerp is in overleg gegaan. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *