02-04-2016

Health:

Top 3 lekkerste rijstwafeltoppings

Top 3 lekkerste rijstwafeltoppings

Ik eet regelmatig rijstwafels, ze zijn gezond, lekker en makkelijk te beleggen. Nu ben ik qua beleg niet heel creatief, maar ik heb wel een aantal lekkere 'toppings' voor op rijstwafels die ik graag met jullie wel delen. Mijn favorieten:1. Ham-kaasMijn favoriete topping momenteel is ham-kaas. Het is simpel, snel gemaakt en vooral voor de zoutliefhebbers heel erg geschikt. In principe is het wel redelijk gezond (zeker in vergelijking met een bakje chips), maar de kaas maakt het geheel wel wat zout en vet. Hoe maak je dit?

Beleg de rijstwafels eerst met een plakje ham, en daarna met een lekkere laag kaas. Ik neem er meestal 2, dat is precies goed voor een lekkere snack. Ben je een echte snacker, maak er dan 3, snack je liever klein, dan 1. De rijstwafels met ham en kaas stop je vervolgens zo'n 30-50 seconden (afhankelijk van je smaak) in de magnetron, tot de kaas gesmolten is. Een lekkere warme snack is het resultaat, geniet ervan! 2. pizza-toppingWat ik ook een heel lekkere topping vind is de pizza-topping. Deze is iets meer werk dan de ham-kaasvariant, maar is de extra tijd zeker waard. Hoe maak je dit? 

Beleg de rijstwafels met tomatenpurree (eventueel opgeleukt met wat kruiden). Voeg daarna een lekkere topping toe, in mijn geval tonijn, maar groenten zijn ook heel erg lekker. Strooi hierover wat kaas en stop de mini-pizzaatjes in de oven tot de kaas gesmolten is. Resultaat? Een heerlijke gezonde mini-pizza als snack of lunch. Jammie!3. Banaan-pindakaasIn fitgirl-land is de combinatie van banaan met pindakaas al heel erg bekend, maar ook ik vind het heerlijk! Deze topping is sneller klaargemaakt dan de andere 2 varianten en is meer gericht op de zoetekauwen onder ons. Beleg de rijstwafels met pindakaas en plakjes banaan en je gezonde snack is klaar. Super makkelijk! Deze topping vult ook nog eens heel erg goed, wat het ook geschikt maakt als ontbijt of lunch. Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie