17-03-2016

Health:

Mijn liefde voor de smoothie

Mijn liefde voor de smoothie

Het is in mijn omgeving wel bekend dat ik gek ben op smoothies, en ook mijn instagram-volgers zullen het niet ontgaan zijn. Ik maak namelijk regelmatig een lekkere smoothie, en daarom vond ik het wel eens tijd worden hier een blogje aan te wijden. GezondEen van de redenen waarom ik zo vaak een smoothie maak is omdat het heel gezond is. Ik heb dan ook verschillende 'varianten' van de smoothie. Soms neem ik een smoothie als tussendoortje, of wanneer het fruit op is. In dat geval meng ik vaak het fruit dat we hebben met een beetje ongezoete sojamelk in de blender. Daarnaast maak ik er ook vaak een maaltijdshake van, dan voeg ik aan die smoothie havermout, en het liefst ook spinazie, toe. Neem ik de smoothie na het sporten, dan wil ik ook dat het veel eiwitten bevat om te herstellen, en maak ik een smoothie op basis van magere kwark, maar ook met havermout. LekkerEen smoothie is in principe altijd lekker. Je kunt er al het fruit in doen wat je lekker vind, en daar eindeloos mee variëren. Wat ik ook nog wel eens wil doen, als het fruit nog niet rijp is, maar ik wel een smoothie wil: zoetstof toevoegen. Dan lijkt het fruit net rijp. Een beetje valsspelen op zijn tijd is helemaal niet erg. Vind ik. Puur gemakSmoothies zijn voor mij puur gemak. Na het sporten wil ik eigenlijk altijd wel eten, ook omdat ik weet dat het goed is voor mijn herstel. Toch heb ik soms zo hard getraind, dat ik echt niet kan eten. In dat geval biedt een smoothie (de herstel-variant) de uitkomst. Een halve liter kwark heb je dan zo weg, en het is niet eens vervelend. Daarnaast kun je een smoothie ook makkelijk de avond van tevoren maken (ik doe er dan alleen geen banaan in) en de volgende dag meenemen naar je werk. Dan heb je toch een gezond tussendoortje of een gezonde maaltijd.Mijn punt is duidelijk: een smoothie is makkelijk, gezond en voor veel momenten geschikt. Niet zo gek dus dat ik gek ben op dit heerlijke product. Maak jij ook vaak smoothies? 2 Reacties

Esmy
Esmy op 22-03-2016 om 14:31 Ik zag het! Drankje!:) ( deze gaat smooties maken. Komt lekker uit, toch ziek vandaag! Reageren Like(0)
Tessa
Tessa op 23-03-2016 om 18:18 Dan kun je de vitaminen extra goed gebruiken! Like(0)
Esmy
Esmy op 17-03-2016 om 9:50 Komt er ook een blog post over de lekkerste smooties?:))) Reageren Like(0)
Tessa
Tessa op 18-03-2016 om 12:12 Hoi Esmy! Bedankt voor je reactie, dat zal ik zeker doen. Bedankt voor het meedenken! Like(0)

Plaats zelf een reactie