14-12-2015

Health:

Makkelijke speltpizza

Makkelijke speltpizza

Dacht je bij het zien van bovenstaande foto: “oow, dat is lekker! Helaas is het zo ongezond!” Dan ben je hier aan het goede adres, want een gezonde pizza maken is dus helemaal niet zo moeilijk!



Wij zijn thuis gek op pizza, vooral op vrijdag (als mama weg is, wordt er hier dus echt niet gekookt). Omdat de gewone pizza’s uit de supermarkt nu niet erg gezond zijn, eet ik ze liever niet. Maar, in mijn eentje een salade weg kauwen terwijl de rest aan een lekkere pizza zit, vind ik nóg erger. Daarom ging ik op zoek naar een oplossing, en die heb ik gevonden!



Dit heb je nodig (voor 1 grote pizza):




  • 2 cups volkoren speltmeel (€2,75 per kilo bij AH)

  • 1 cup water

  • 1/2 theelepel (Himalaya-) zout

  • 1 theelepel baking soda

  • 1 eetlepel appel cider azijn

  • optioneel, snufje oregano



En zo maak je het:



Verwarm de oven vast voor op 180°C. In een grote mengkom meng het volkoren speltmeel, zout, baking soda en de oregano. Als je deze droge ingrediënten hebt doorgeroerd voeg dan het appel cider azijn toe en voeg langzaam het water toe. Voeg niet direct alles toe, maar start met een beetje en kneed het tot een deegbal. Is het deeg nog te droog, voeg dan meer water toe. Heb je per ongeluk teveel water toegevoegd en is het geheel te plakkerig? Voeg dan nog wat speltmeel toe. Kneed het geheel even tot een (niet te plakkerige) deegbal.



Bron



 



Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie