25-10-2016

Health:

Magnetron havermoutje

Magnetron havermoutje

Al weken hoor ik op de radio dat Brinta nu ook havermoutpap heeft voor in de magnetron. Het trok iedere keer mijn aandacht, maar eenmaal in de supermarkt dacht ik er niet meer aan. Tot ik een paar dagen geleden wel aan de pap dacht, maar ik kocht het huismerk van Plus. Wat ik er van vond, dat lees je hier. 



Snel gepiept



Een groot voordeel van de pap uit de magnetron is natuurlijk de bereidingstijd. Waar ik normaal makkelijk 10 minuten á kwartier in de keuken sta om mijn pap klaar te maken is deze magnetronpap veel sneller klaar. De variant van Brinta hoeft maar 2 minuten in de magnetron, die van de Plus 3,5 minuut. Dat is in ieder geval een stuk korter dan bij de pap uit het pannetje en daarnaast heb je ook nog eens veel minder afwas. Dubbel plus dus. Nu moet ik wel toegeven.. de havermout ziet er niet anders uit dan de 40 cent variant van de Albert Heijn, dus ik vraag me af of het ook niet met gewone havermout kan. Maar goed, deze pap is ook maar 40 cent en dus ook gewoon heel goedkoop. 



Lekker zacht



Misschien ben ik echt een zeikerd (die kans is wel echt aanwezig), maar ik vin de havermout van Plus normaal gesproken niet geschikt voor pap. De stukken havermout blijven hard en worden niet echt papperig. Ik vind de havermout van de Albert Heijn daarvoor lekkerder. Toch wordt deze havermout wel lekker zacht, zelfs als je je schaaltje maar 3,5 minuut opwarmt. Super handig. 



En de smaak dan? 



Oke, havermout is zonder toevoegingen heel erg saai. Toch wil ik de smaakervaring nog even benoemen, want smaakervaring is zoveel meer dan smaak alleen. De structuur is goed, ik heb geen harde stukken in de pap en het geheel wil goed binden. Daarnaast proef je geen verschil tussen de magnetronpap en de pap uit de pan. Dit vind ik bij overnight oats bijvoorbeeld wel, want dat vind ik niet lekker. Jullie begrijpen, ik vind dit nieuwe product heel fijn, hoewel ik twijfel of het echt anders is dan de normale havermout. Echter, die 80 cent die ik nu betaal voor de havermout is ook niets, en het resultaat is lekker. Ik ben dus zeker fan! 



Krachtreceptje



Wanneer ik weet dat ik lang met mijn ontbijt moet doen, of wanneer ik lang ga sporten, neem ik een krachtontbijtje. En die maak ik tegenwoordig dus met deze magnetronhavermout. Mijn recept wil ik maar al te graag met jullie delen:



Wat gaat er in? 




  • 200 ml ongezoete, plantaardige melk

  • 6 eetlepels havermout

  • Kaneel

  • 1 banaan

  • Zoetstof



Zo maak je het: 




  • Doe de melk en de havermout in een kommetje en zet dit voor 3,5 minuut in de magnetron

  • Snijd ondertussen de banaan in plakjes

  • Waneer de pap klaar is, breng je dit op smaak met kaneel en zoetstof

  • Voeg als laatste de banaan toe

  • Laat de pap nog even staan, dan wordt het wat dikker

  • Eetsmakelijk! 



 



Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie