Health: Jij bent te dun, en patat is ook een groente

In het kader van mensen die zeggen “je moet ook niet te dun zijn”, “je hebt ook suikers nodig” en “als je spierpijn krijgt van sporten, doe je iets niet goed” een brief aan alle mensen die geen idee hebben waar ze het over hebben.

Lieve, lieve mensen,

Ten eerste: als je niet weet waar je het over hebt, wordt je stilte erg gewaardeerd. Je bedoelt het vast goed, maar doe toch maar niet. Op je telefoon vind je ergens een icoontje met een grote G, probeer die eens uit. Geloof mij, dat is echt heel erg leerzaam. En dan ga ik je nu iets vertellen:

Spierpijn krijgen is wel een goed teken. Het betekent dat je goed gesport hebt, en dat is precies wat je wil als je toch een uur in de sportschool staat te zweten. Het is niet erg, gaat vanzelf over en je wordt er echt niet minder van. Je lichaam lost het “probleem” vanzelf weer op en maakt je een beetje sterker voor het geval je weer gaat sporten.

Een zak snoep wegwerken is niet gezond, ook niet een beetje. Pak eens een product, lees het etiket en kijk eens wat er staat: waarschijnlijk zit er suiker in. Je krijgt genoeg binnen door je gewone voeding, dus dat hoef je echt niet aan te vullen. Eet eens groente, dat is veel gezonder.

De helft van de volwassenen is te dik. Grote kans dus dat je zelf ook te dik bent. Prima, moet je zelf weten, maar botvier dat niet op mensen die dat niet zijn. Sterker nog: ongeveer 2% van de Nederlandse bevolking is echt te dun. Dus als jij iemand ziet die slanker is dan jij is de kans groter dat jij te dik bent, dan dat zij te dun is. Ga eerst maar eens op de weegschaal staan voor je oordeelt. Of oordeel niet, mag natuurlijk ook.

Daarnaast nog even een korte mededeling: 3 keer per week sporten is niet ontzettend veel, naast snoep is ook chips ongezond, patat is geen groente en gezond eten is niet meteen obsessief.

De mensen die nu denken “huh”, heb ik een heel goed adresje: www.google.com. Die weet alles, en legt het je allemaal heel goed uit. Ook voor de mensen die bovenstaande dingen wel wist, maar gewoon bij wil leren is dat natuurlijk een goed idee J

2 thoughts on “Health: Jij bent te dun, en patat is ook een groente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *