Health: Hoe ik gezond leef

Als gezond eten in een blogpost aan de orde komt vertel ik altijd wel dat ik gezond probeer te leven, maar hoe ik dat precies doe is misschien nog niet helemaal duidelijk. Daarom vertel ik jullie vandaag hoe ik probeer gezond te leven (en dat zonder te sporten). 

Goed begin

Ik begin de dag altijd met een gezond ontbijt. Twee recepten daarvan hebben jullie al kunnen lezen, namelijk die van havermoutpap of magnetron-ei. Daarnaast ontbijt ik ook graag met mijn banaan-pannenkoek (het recept is al geschreven, maar ik heb nog geen foto kunnen maken. Als ik die heb zal ik het publiceren) of een gebakken ei. Ik ontbijt dus altijd gezond, omdat ik vroeg op de dag nog geen afleiding heb gehad. 's Middags zie ik (vooral op school) veel lekkere dingen voorbij komen. Niet dat mijn eten niet lekker is, hoor, maar als ik dan patat voorbij zie komen word ik toch een beetje jaloers. Bij het ontbijt is dat dus niet, en dan is het makkelijk om wat gezonds te maken, dat mij ook nog eens de eerste uren helpt doorkomen. Toen ik nog niet gezond at, kreeg ik al honger voor de eerste les begonnen was, en nu niet meer.

Lunch

Lunchen is vaak wat moeilijker, zeker als ik naar school ga. Een salade meenemen is niet helemaal mijn ding, dus ik neem regelmatig een koolhydraatarme boterham mee met gezond beleg, of ik lunch met een maaltijdreep van dr. Atkins (die is ook nog eens super lekker). Ik ga nu naar het HBO dus ik heb hele wisselende tijden, wat maakt dat ik vaak niet eens op school lunch. Dan ben ik al vrij of ik moet nog beginnen, en dan kan ik thuis wat gezonds maken. Dan vind ik een salade eigenlijk geen enkel probleem, dus dat doe ik ook wel eens. Of een soepje, dat vind ik ook super lekker om mee te lunchen.

Wat de pot schaft

'S avonds eet ik in principe wat de pot schaft, maar vaak wel met de nodige aanpassingen. Gelukkig wil mijn moeder ook graag gezond eten, dus eten we vaak veel groenten en vlees en laten we de aardappelen staan. Maar als we pasta eten bijvoorbeeld, vervang ik de gewone pasta door volkorenspelt of quinoa. Net wat we in huis hebben (of waar ik meer zin in heb). Zo kan ik toch mee eten, maar op wel op een gezonde manier.

Roken en drinken

Ik rook en drink nooit. Roken zonder uitzondering, drinken bijna zonder uitzondering. Op de verjaardag van mijn vriend wil ik wel eens drinken, en heel af en toe op mijn eigen verjaardag. Als we naar vrienden gaan bob ik dus altijd, en thuis drink ik lekker thee. Dat vind ik net zo lekker, en is een stuk beter voor me dan een drankje. Mij zul je dus niet snel zat of met een kater aantreffen, gelukkig! Dat betekent niet dat ik het niet lekker vind hoor (al lus ik geen wijn en bier, dus als ik al drink zijn het mixjes), maar ik vind het het niet waard. Ik zorg graag goed voor mijn lichaam, en daar hoort niet drinken voor mij bij.

Suiker

Hoewel ik gek ben op gezond eten, laat ik suiker het liefst staan. Ik eet gezond, maak het liefst zoveel mogelijk zelf zonder toegevoegde suikers, en ik drink altijd light dranken. Ik ben gek op energydrank, maar ik drink altijd suikervrij. Drinken jullie ook altijd suikervrije energydrank? Ik heb namelijk ontdekt dat die van action het lekkerst en het goedkoopst is! Verder drink ik appelsap (zonder toegevoegde suikers, ofcourse), thee of koffie. Water en suikervrije frisdrank drink ik ook, maar wel minder.

Niet sporten

Momenteel sport ik niet. Nooit. Never. Het komt gewoon ECHT niet voor. Heel slecht eigenlijk, en hoewel ik eigenlijk wel wil veranderen, wil ik het ook niet. Laat ik het zo zeggen: ik wil kunnen zeggen dat ik het doe, want ik schaam me ervoor dat ik het niet doe. Bovendien wil ik dat je aan mij kunt zien dat ik sport. En toch doe ik het niet. Dan moet ik alleen, dat wil ik niet. En dus sport ik maar niet.

Ik heb wel een tijd gesport, hoor. 5 Keer in de week,  3 keer hardlopen en 2 keer krachttraining. De krachttraining viel als eerste af. Hartstikke mooi hoor, lijnen in je buik, maar ik kon me er niet toe zetten. Hardlopen heb ik wel lang volgehouden, tot ik last kreeg van mijn knie. Ik ben toen minder gaan sporten, maar de pijn bleef. Nu ben ik een aantal maanden verder (en heb ik al een aantal maanden niet gesport), en de pijn is er ook nog steeds. Beetje jammer dat. Nu gaan mijn moeder en ik in september beginnen met sporten, want dan is zij werkloos. Wat we gaan doen weet ik niet, maar waarschijnlijk wordt het zwemmen. Super gezond, en hopelijk goed voor mijn knie!

Leven jullie ook gezond? Hoe probeer jij je leven zo gezond mogelijk te leven? Vertel het in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *