Health: Het lente effect op bewegen

*Gastblog* Het is weer lente en dat houdt in dat het weer langer licht is buiten. De lente staat bekend om de positiviteit die het uitstraalt en de omgeving die weer langzaam kleurrijk wordt.

Wat lente licht met je doet

Doordat het buiten nu langer licht is krijgen we ook allemaal meer zonnestralen op de huid en dat betekend dan ook meer vitamine D. Deze vitamine is belangrijk voor onze weerstand, sterke botten en sterke spieren. Daarnaast krijgen wij er ook meer energie van doordat het een hormoon activeert waar we “gelukkiger” van worden.

Daglicht maakt ons dus gelukkiger en energieker. De lente zuurstof geeft net als het zonlicht meer energie. Allemaal voordelen van de lente. Een goed moment om dus de sportschoenen weer uit de kast te halen en buiten van het weer te genieten.

Beweeg en blijf sterk

Om lekker te kunnen sporten is het naast een sterk lichaam ook belangrijk om mentaal positief te zijn. Door de positieve effecten van het lente hebben we dus meer energie en voelen we ons beter. Deze instelling moeten we omzetten naar fitheid om te gaan trainen. Eenmaal bezig merk je al snel dat sporten ook een positief effect kan hebben op je gevoel en humeur.

De zomer staat om de hoek

Niet alleen bewegen zorgt voor een positief gevoel deze lente. Voeding draagt net zo veel bij aan een topgevoel. Wanneer het lichaam gezonde voeding binnen krijgt, krijgt het meer focus, concentratie en energie. Een samenstelling van deze hulpmiddelen zorgt niet alleen voor een summerbody maar ook voor een goed gevoel. De echte seizoensgroenten helpen een handje mee: spinazie, kropsla, bieten en radijsjes. En heb je daar nog niet genoeg aan dan staan deze lente de aardbeien en meloenen ook op je te wachten. De lente is al bezig, nu jij nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *