Health: Groene thee, wondermiddel in een zakje!

Groene thee gezond? Ja, dat is het zeker! Wereldwijd staat groene thee bekend vanwege de gunstige effecten op je lichaam. Dit heeft het vooral te danken aan de antioxidanten die deze thee bevat. Dus laat staan je beker met suikerhoudende drank, en drink een lekkere warme kop groene thee. Je voelt je niet alleen energiek, maar ook lekker fris. Hier lees je welke voordelen het drinken van groene thee heeft.

1. Gewichtsverlies

Wil je vet verbranden? Dan kan het drinken van groene thee je vetverbranding nog een extra boost geven. Groene thee heeft een stimulerend effect op hormonen die zorgen voor vetverbranding. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het vooral buikvet op de lange termijn zal verminderen. Gecombineerd met een gezonde leefstijl is deze thee dus een aanrader om extra gewicht te verliezen.

2. Ontgiften

Weet je wat helpt tegen een kater? Juist ja! Dat is groene thee. Begin je dag met een grote kop groene thee en je zult je snel weer beter voelen. Dit komt omdat groene thee helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit je lever. Het bevat antioxidanten, die de lever helpen om in balans te blijven.

3. Reguleren van diabetes type 2

Het drinken van drie koppen groene thee op een dag, is voor mensen met diabetes een super goed idee. De antioxidanten in groene thee zorgen voor verwijding van je bloedvaten, waardoor je bloeddruk daalt. Maar er is nog meer! De antioxidanten maken het ook nog is makkelijker om je bloedglucosewaarden te reguleren.

4. Hersenen

Wil je een steentje bijdragen aan de gezondheid van je hersenen? Dat kan! Uit onderzoek is gebleken dat antioxidanten uit groene thee beschermende effecten hebben op de neuronen in je hersenen. De twee meest voorkomende neurologische aandoeningen op oudere leeftijd zijn Alzheimer en Parkinson. Het risico op deze ziekten kan met groene thee worden verminderd. En gezond oud worden is toch wat we allemaal willen?

5. Immuunsysteem

Wanneer je weet dat groene thee zelfs goed is voor je immuunsysteem, dan wil je toch niks anders meer? Regelmatig groene thee drinken geeft een lager risico op bacteriële en virale infecties. De boodschap is dus duidelijk. Meer groene thee drinken!

Drink jij graag groene thee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *