22-03-2016

Health:

Favoriete smoothierecepten

Favoriete smoothierecepten

Ik vertelde het donderdag al, ik ben gek op smoothies. Ik gebruik ze op verschillende momenten, voor verschillende doeleinden, maar altijd omdat ik het super lekker vind. Benieuwd wat ik lekker vind als smoothie? Lees dan verder.Meestal maak ik mijn smoothies met het fruit dat we in huis hebben. Ik ga niet over de boodschappen die hier gedaan worden en kies dan gewoon het fruit dat ik lekker vind. Als ik wel boodschappen doe is mijn keus afhankelijk van de aanbiedingen (van het studentenleven wordt je helaas nog steeds niet rijk). Toch heb ik mijn favoriete combinatie, natuurlijk. En die geef ik je vandaag.Combinatie 1: kiwi-banaanHet is jullie vast wel opgevallen dat kiwi’s een hele sterke smaak hebben, zeker wanneer die nog niet helemaal rijp zijn. Om die reden combineer ik de sterke, scherpe smaak van kiwi altijd met de zachte, zoete smaak van banaan. Heb ik geen banaan in huis, dan doe ik er ook geen kiwi in.Wat gaat er dan in de smoothie?
  • Kiwi’s (meestal 2)

  • Bananen (net zoveel bananen als kiwi’s, dus ook meestal 2)

  • Ongezoete sojamelk

  • Eventueel (als het fruit niet rijp genoeg is) zoetstofCombinatie 2: mango-peerIk ben gek op peren. Ze zijn heerlijk zoet en lekker zacht. Ik eet ze graag los, maar ook in een smoothie vind ik ze heerlijk. Ik maak ze regelmatig in combinatie met mango (ook al zulk lekker stuk fruit) en eventueel banaan. Heerlijk!Wat gaat er in de smoothie?
  • 2 peren

  • 1 mango

  • Eventueel: 1 banaan

  • Ongezoete sojamelkWil je de smoothie wat frisser maken, bijvoorbeeld voor de zomerdag, vervang de ongezoete sojamelk dan voor verse sinaasappelsap. Dan krijgt de smoothie een heel ander, lekker zoet tintje.Als ik mijn smoothie als maaltijd wil voeg ik havermout toe. Dit doe ik al in de blender, dan wordt de havermout fijn gemaakt. Moet de smoothie mijn herstel bevorderen, en dus veel eiwitten bevatten, dan voeg ik 500 ml kwark toe. Soms is er dan een extra stuk fruit nodig om de smoothie meer smaak te geven. Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie