Health: Ei-banaan pannenkoek

Ik ben een suikerliefhebber. En daarnaast heb ik er een hekel aan. Ik probeer zo min mogelijk suiker te eten in mijn dagelijks leven, maar dat neemt niet weg dat ik gek ben taart, cake en andere suikerbommen. Ik vind het gewoon te lekker om 's avonds op de bank te ploffen met wat ongezond voer. En toch doe ik het niet, meestal dan. Ik leef iedere dag heel gezond (oke, ik sport niet. Maar ik eet gezond, en ik rook en drink nooit, ook goed toch?), alleen op vrijdagavond eten wij pizza. Oorspronkelijk dan, want ik ben overgestapt op de pizzaburgers van dr. Oetker. Weet je wel, met die geweldige reclame? Nou ja, die dus. 

Omdat ik normaal gesproken wel gezond eten, heb ik een aardig rijtje met gezonde en lekkere recepten, anders is dat echt niet vol te houden. Jullie hebben mijn recept voor havermoutpap en magnetron-ei waarschijnlijk al gelezen, maar tegenwoordig ontbijt ik ook heel graag met banaan-pannekoek. Dat recept vind je hier.

Benodigheden

1 banaan
2 eieren

Ja, dit is het. Handig, hè? Eieren en bananen liggen in de meeste keukens standaard klaar, dus je hoeft geen speciale dingen in huis te halen. Dat maakt dit recept ook zo ideaal, want je hebt de benodigheden vaak in huis, en heel moeilijk is het ook niet.

Bereidingswijze

Als eerste snijd je de banaan in plakjes. Daarna verhit je wat boter of olie (kokosolie is heel gezond) in een koekenpan, en ondertussen prak je de banaan met een vork tot een vies papje. Wanneer het een plakkerig geheel is, meng je de banaan met de 2 eieren en dat roer je even goed door.

Zodra de boter of olie heet geworden is kun je het mengsel in de koekenpan gieten, en voor je het weet is de pannekoek klaar!

De banaan maakt dat ze pannekoek heel zoet is, dus naar mijn mening hoef je het niet extra te zoeten. Mocht je dat toch willen probeer dan een zoetstof te gebruiken in plaats van suiker, dan is het toch nog gezond.

Als jullie dit kennen of geprobeerd hebben, laten jullie het dan weten? Ik ben namelijk heel erg benieuwd! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *