01-12-2016

Health:

Binnen in beweging blijven (zonder sportschool)

Binnen in beweging blijven (zonder sportschool)

Het is natuurlijk heel belangrijk ook in de winter de hardloopschoenen onder te binden en naar buiten te gaan. Voor veel mensen is dit echter moeilijk, omdat het buiten heel koud is. Slecht voor de motivatie, maar daarnaast ook heel vervelend voor mensen die (willen) wandelen voor ze gaan rennen. Daarom geef ik jullie een aantal tips om in binnen te blijven bewegen (zonder sportschool, want daar houden hardlopers vaak niet van). 



Dikkerdje Dap stond op de trap



Traplopen is net wandelen, maar dan nog beter. Doordat je klimt en daalt gebruik je je spieren intensiever dan bij een gewone wandeling, en het is ook nog eens lekker binnen. Ik ga er dan wel vanuit dat je een trapt hebt thuis, maar anders is er wellicht wel een te vinden. 



Planking



Liever een minder dynamische oefening? Begrijp ik! Dan kun je ten minste je favoriete serie door blijven kijken :) Planking is dan een heel goed idee. De oefening is pittig, je buikspieren zullen branden en de rest van de spieren trillen. Maar, dan heb je wel wat, en je hoeft er niet veel voor te bewegen.



Squat



Squats zijn oefeningen voor je bil- en beenspieren. Simpel gezegd ga je van een staande houding naar een zithouding, zonder daadwerkelijk te gaan zitten. Voor een goede uitvoering kan ik toch aanraden een YouTube-filmpje te zoeken, want die is wel van belang. Ook leuk is trouwens een 30 days challenge, dam doe je een maand lang elke dag een serie squats. En steeds een beetje meer.



YouTube for life



Als ik eens geen inspiratie heb om een training te bedenken heb ik altijd Youtube om op terug te vallen. Er zijn namelijk zoveel mensen die workouts online hebben gezet, ideaal! Voor die van Laura Brijde zijn favoriet. Echt, die 10 minuten buikspierentraining van haar, niet normaal!



Nike Training Club



Wat ik net over YouTube zei telt ook voor Nike Training Club; ideaal bij inspiratieloosheid.  Maar, deze handige app heeft meer. Hij stelt namelijk ook trainingsschema's op als je wilt. Met of zonder hardlopen ;) 



Wat is jouw ultieme tip om binnen te sporten?



Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie