Ik houd van lekkere, gezonde, maar toch simpele recepten. Dit recept voor bananenbrood past daar perfect bij. Het is super makkelijk gemaakt, heel erg lekker en ideaal als ontbijt, lunch of tussendoortje.
Ingrediënten
- 170 gram havermeel
- 125 ml kokend water
- 2 bananen
- kaneel
- bakpoeder
- 2 eieren
Bereiding
- Verwarm de oven even voor op 180 graden
- Meel het havermeel met bakpoeder en kaneel
- Kokend water, eieren, en 2 gepureerde bananen opkloppen
- Meng het natte en het droge mengseltjes door elkaar
- En zet ze voor 45 minuten in de oven
- Moeilijker is het niet!
Resultaat
Persoonlijk is bananenbrood een van mijn favoriete gezonde gerechten. Voor de echte zoutekauw kan de cake nog iets extra gezoet worden. Wellicht ook lekker om te proberen zijn speculaaskruiden. De structuur van de cake past precies bij die van kruidcake, dus dat ik zeker de moeite waard om te proberen.
Lijkt me erg lekker! Ik heb nog nooit bananenbrood gemaakt of gegeten en deze lijkt me heel makkelijk. Ga ik zeker eens proberen…