Health: 11 grote steden die goed voor je zijn

*Gastblog* De mens blijft zich vermenigvuldigen en de wereldwijde bevolking is onderhevig aan een enorme groei. Deze groei heeft helaas gevolgen voor het milieu. De laatste jaren zijn de gevolgen van ons milieuonvriendelijk gedrag te zien. Zo voelen we de temperatuur stijgen, het klimaat wordt steeds onberekenbaarder en de poolkappen smelten. Wees gerust: wij zijn in staat hier direct invloed op uit te oefenen.

Een gezond leven hangt er niet alleen vanaf hoe je leeft, maar ook van waar je leeft. Er zijn wereldwijd een aantal grote steden waar het simpelweg gezonder is om te leven. Dit kan te maken met het feit dat het een zeer schone stad is of wellicht is er in een stad wel een rookverbod. Wij hebben steden die goed voor je zijn netjes voor je op een rij gezet:

1. Calgary (Canada)

Deze Canadese prachtstad is net iets groter dan ons aller Amsterdam. De stad neemt een centrale plek in in het hart van de olie-industrie van Canada. Desondanks is het een zeer schone stad, omdat het ene groene energie initiatief na het andere geboren wordt. Ze zijn in Calgary vooruitstrevend en continu bezig met een schonere wereld.

2. Honolulu (Verenigde Staten, Hawaii)

Honolulu is de hoofdstad van Hawaii. Het openbaar vervoer is op dit eiland enorm goed verzorgd. Hierdoor maken bijna alle inwoners gebruik van het openbaar vervoer. De hoeveelheid inwoners is ongeveer gelijk aan de provincie Utrecht. Doordat iedereen bijna dagelijks in de bus springt, is er bijna geen luchtvervuiling.

3. Helsinki (Finland)

Deze verkiezing heeft met name te maken met het energiegebruik. Om het energiegebruik van Helsinki minimaal te houden, hebben de Finnen een systeem ontwikkeld. Dit systeem zorgt ervoor dat de warmte die de gebruikte elektriciteit afgeeft, enorm goed wordt benut.

Dit wordt allemaal opgeslagen en klaargezet om weer te gebruiken.

4. Wellington (Nieuw-Zeeland)

Een schitterende stad waar een aangenaam briesje door de straten sukkelt. Tegelijkertijd is Wellington een doolhof van kleine straatjes en smalle stegen. Hierdoor pakt zo’n 30% van de inwoners van Wellington de bus of de fiets, in plaats van de auto. Heerlijk toch? Fietsen door de stad met een zonnetje op je bol en een koel windje in de rug.

5. Minneapolis (Amerika)

De Amerikanen willen natuurlijk niet achterblijven en staan dan ook in onze top 11. Hier dient wel bij gezegd te worden dat ze wellicht enigszins hebben valsgespeeld. Hoe dan? Nou, dat is heel eenvoudig. De Amerikanen hebben simpelweg een waslijst aan verboden uitgevaardigd in Minneapolis. Zo is het bijvoorbeeld verboden om in het openbaar te roken.

6. Ottawa (Canada)

De bijnaam van deze Canadese stad is Silicon Valley. Waar het je doet denken aan Silicon Valley in Amerika, is het toch echt een zeer schone stad. In deze grote stad is er nagenoeg geen zware of grote industrie. Dit zorgt voor een authentieke uitstraling en een kleinschalig, lokaal gevoel in een toch zeer grote stad. 

7. Reykjavik

Wanneer je op zoek bent naar schone en frisse lucht? Ga dan naar Reykjavik. De IJslandse bevolking is enorm milieubewust en gaan vaak te voet of met het openbaar vervoer naar het werk. Er is hier een grote hoeveelheid frisse lucht te vinden en je mag er gratis en voor niets je longen mee vullen. 

8. Singapore (Singapore)

Dit is de schoonste stad van Azië. Daar waar Azië vaak wordt afgebeeld als een vieze, stinkend continent vol smog en afval, blijkt Singapore extreem schoon te zijn. Google maar eens op de term ‘Singapore’. Je ziet het direct. Schone, moderne straten en geen troep die op straat ligt. Als we Singapore moeten omschrijven in een aantal woorden zou het zijn: veilig, comfortabel, gestructureerd en proper.

9. Kopenhagen (Denemarken)

Een ultra-hippe stad waar veel jonge gezinnen en young professionals wonen. Op de een of andere manier hebben ze het zo weten te plannen dat slechts 2% van de inwoners meer dan 40 uur per week werkt. Hierdoor hebben ze veel tijd om te besteden aan sporten, gezond eten en een gezellig familieleven. 

10. Okinawa (Japan)

Een mooi feit aan deze schitterende Japanse stad is dat de gemiddelde leeftijd een stuk hoger is dan bij ons in Nederland. Voor de vrouwen is de gemiddelde leeftijd 86 jaar en voor mannen is 78 jaar.
 

11. Monte Carlo (Monaco)

Gelukkig voor alle kinderen en jonge gezinnen in Monaco, in Monte Carlo ligt de kindersterfte het laagste ter wereld. Per 1.000 geboren kinderen sterft slechts 1.81. In Monaco besteden ze veel geld aan gezondheidszorg. Dat geld is er natuurlijk ook, omdat Monaco financieel tot de rijkste landen ter wereld. 

Dit blog is geschreven door Nick Keijzer, SEO tekstschrijver bij Klik Proces

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *