Hardloopdagboek: #84 | Langzaam naar een ritme

Mijn eerste fulltime week bij mijn nieuwe baan. Heel leuk, maar ook enorme tijd- en energierovend. Zo moe ben ik al een lange tijd niet meer geweest, en ook qua tijd ben ik ineens een stuk minder flexibel dan voorheen. Dit zie je dan ook terug in mijn trainingen. 

De afgelopen weken gingen de trainingen even niet zo lekker. Het ging moeizaam en 2 weken Turkije zorgde ervoor dat mijn ritme ver te zoeken was. Eenmaal thuis had ik ineens een fulltime baan (althans voor de vakantie, daarna ga ik het ernaast doen). Dat betekende dat ik ineens 40 uur of meer ga werken, dat ik reistijd heb en dat ik vroeg op moet. Tijdens mijn ochtendiensten sta ik om 3.45 naast mijn bed, best een pittige tijd. Dit kost me dan ook veel energie, waardoor ik na die tijd geen motivatie meer heb om naar buiten te gaan. Bovendie heb ik gewoon genoeg te doen. Ik wil wel hardlopen, maar ik moet ook het huishouden doen en het voor mezelf werken gaat ook gewoon door. Bovendien wil ik ook gewoon naar vrienden en familie kunnen én genoeg quality-time hebben met Kay. Allemaal dingen die ik wil, en die tijd kosten. En daarom is hardlopen dus een van die dingen die ik schrap als ik keuzes moet maken. 

Een goedpratertje voor mezelf: op het werk zet ik 10.000 stappen op een dag, veel meer dan ik eerst deed. Ik vind het daarom ook niet zo erg als ik een keer niet ga hardlopen, want beweging krijg ik meer dan genoeg! Ik probeer wel gewoon op mijn vrije dagen (zondag + een dag doordeweeks) hard te lopen, zodat ik wel gewoon in beweging blijf. En, als  ik er enigszins de energie voor heb, wil ik gewoon met de loopgroep meelopen op woensdag. Of dat een extra training is, of een van die twee, dat zal per week verschillen. Dat dus eerst, snel over naar de trainingen van afgelopen week.

Maandag

Vol goede moed trok ik op maandag mijn hardloopschoenen aan. Maandag, donderdag en zondag zou ik gaan hardlopen, en een goed begin is het halve werk. Ik liep naar buiten, maar bakte er helemaal niets van. Na 4km strompelen en 100.000 wandelpauzes later stond ik ein-de-lijk weer bij de voordeur. Het ging niet goed, en dat vond ik echt niet leuk. Het lukte me donderdag dan ook niet meer om naar buiten te gaan. Door deze training, maar ook door het feit dat ik al sinds 3.45 wakker was. 

Zondag

Training 2 kwam dus pas op zondag. Zo'n gat wil ik eigenlijk niet tussen trainingen laten zitten, maar een gebrek aan tijd en energie maken het toch noodzakelijk. Ik liep 4,6 km, moest wel 2 keer stoppen, maar kwam ook heel tevreden thuis. Het ging al heel veel beter dan maandag, dus ik was helemaal happy.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *