Hardloopdagboek: #76 | Taperweek 2 en de wedstrijd

We zitten nu in de tweede taperweek, wat betekent dat rustig aan doen het thema van de week was. Weinig trainen en veel rusten zouden voor een groot succes op zaterdag moeten zorgen. Of dat inderdaad zo is gelukt lees je verder op in dit artikel, voor nu zegt dit alleen dat ik pas op woensdag de eerste training liep. Lees je mee?

Woensdag

Woensdag mocht ik niet te hard trainen, op zaterdag zou ik sinds een tijd weer 10k aantikken in wedstrijdverband. Dat vraagt best wat van je lichaam en ik wilde dan ook goed uitgerust aan de start verschijnen. Het was nog steeds een taperweek, dus ik liep maandag ook niet. Taperen = 2 keer hardlopen, in mijn geval dus met 1 keer een wedstrijd. Maar goed, woensdag dus. Ik liep ‘s avonds met de loopgroep een training in zone 2. We deden 3 keer 10 minuten lekker sjokken. Hoewel het voor mijn gevoel echt veel te langzaam ging, besloot ik gewoon het tempo van de groep aan te houden om mijn benen te sparen. Dat heb, ik de meeste stukken, gewoon netjes gedaan. Het ging zelfs zo rustig dat we dik een half uur over nog geen 4 kilometer hebben gedaan. Ach ja: ze zeggen dat je heel langzaam moet lopen om snel te worden toch?

Zaterdag

Hoewel ik donderdag en vrijdag erg veel zin had in hardlopen, ben ik natuurlijk niet gegaan. Ik mocht niet van mezelf. Hoewel ik ook graag wat krachttraining wilde doen, heb ik besloten daar ook niet aan te beginnnen, omdat ik toch wel heel bang was voor spierpijn tijdens de wedstrijd. Zo kwam het dat mijn tweede rondje op zaterdag plaatsvond. Wat ben ik blij als ik het normale ritme weer oppak! Hoe de wedstrijd precies ging lezen jullie donderdag, maar nu kan ik al wel zeggen dat ik heel blij ben met mijn tijd!

Zondag

Even dacht ik dat mijn sportweek alweer was afgelopen, maar het viel me mee. Zondag waren we nog even in de sportschool te vinden om wat krachttraining te doen. Hoewel ik wel degelijk moest inleveren op gewicht heb ik wel gewoon spierpijn gekregen en heb ik mijn best gedaan.

En toen zat de week er alweer op! Hoe ging jouw sportweek?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *