Hardloopdagboek: #75 | Taperweek 1

Op het moment van schrijven van het eerste deel is het woensdag, ik probeer de diary namelijk een beetje bij te houden. Dat betekent dat ik vrij snel na het afronden van een training achter de laptop duik om er een stukje in te zitten. Zo krijgen jullie de beste informatie, want dan hoef ik niet zo verder terug te denken. En ja, het schijnt dus dat mensen heel slecht kunnen navertellen wat ze gedaan hebben.

Ik kan wel heel goed vertellen dat dit de eerste training van deze week is. Normaal (en het liefst) begin ik op maandag, uiterlijk dinsdag met de eerste training. Maar ja, ik heb nu een trainer en die zegt dat dat het niet verstandig is. We zijn zijn namelijk begonnen met taperen! Persoonlijk heb ik er nog nooit van gehoord, taperen voor een 10k-wedstrijd. Ik moet ook wel zeggen dat ik het misschien wat overdreven vindt, van de trainingen die ik heb gehad hoef ik geen 2 weken bij te komen. Twee dagen misschien, 3 maximaal. Aan de andere kant: hij heeft er natuurlijk 1000 keer meer verstand van dan ik, en dus ben ik heel braaf. En luister. Behalve dan dat ik afgelopen zonder een extra duurloop had ingepland, omdat ik wist dat het maandag niet mocht (vanwege de taper). Dus of ik echt heel netjes luister.. nee, ik doe uiterlijk toch wel een beetje wat ik zelf wil.

Maar: een lang verhaal kort: maandag liep ik niet, en dinsdag ook niet. Ik zal ook maar heel snel zeggen dat ik ook niet naar de sportschool ben gegaan, dan kunnen we gelijk verder naar de orde van de dag. De training die ik wel deed.

Woensdag

En die training was dus woensdag. Op de planning stond natuurlijk een training met de groep om 19.00. ‘S middags kreeg ik een appje, blijkbaar hadden wij ‘s avonds een verjaardag. Even geen groepstraining dus, maar een rondje in mijn eentje. In de zon, in korte broek en top, in de hoop een kleurtje op te doen. Dat kleurtje kan ik wel vergeten trouwens, maar het was wel een goede training. Mijn hartslag was iets overenthousiast en ook moeilijk onder controle te krijgen, maar het lekkere weer maakte dat ik het toch wel naar mijn zin had. Oh, en de nieuwe feed op instagram motiveerde mij ook, want ik wilde natuurlijk wel een leuke foto kunnen plaatsen bij de training. Ik liep zo’n 5,5 kilometer in ongeveer 35 minuten. Geen toptijd, maar voor mij meer dan prima.

Zaterdag

De volgende training was pas weer op zaterdag. Nee, van veel sporten is niets terechtgekomen deze week. We deden een warming-up, kregen daarna wat specifieke loopoefeningen en gingen toen aan de slag met een duurloop van 45 minuten. Ik liep de training vrij makkelijk, daarom zijn we nu aan het kijken of ik niet een groep hoger kan. Ik zweef een beetje tussen die groepen in, maar het lijkt erop dat de snelle groep toch beter is. Of ik dacht echt ga doen, dat weet ik niet, er is namelijk wel wat training nodig om mijn niveau goed genoeg te krijgen. We zullen zien hoe het loopt. Deze training ging in ieder geval heel erg lekker!

En toen was het alweer zondagavond, en realiseer ik me dat ik niets heb toe te voegen aan deze diary. Het was natuurlijk moederdag, en daarom waren we dan ook heel druk met onze moeders. Een rustig weekje dus met weinig kilometers en zonder sportschoolbezoeken.

Hoe ging jouw week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *