Hardloopdagboek: #68

Gelukkig, ik ben van de hoest af en dat betekent dat ik weer lekker hard heb kunnen lopen. Kijk je met mee?

Vrijdag

De akelige hoest bleef t/m woensdag vol gas doorgaan. Op donderdag merkte ik al echt dat het minder werd, en ik begon alweer na te denken over hardlopen op vrijdag. Gelukkig was mijn hoest op vrijdag zo goed als verdwenen en besloot ik een rondje te lopen om te kijken hoe het gaat. Er stond 5k op de planning, genoeg om nuttig te zijn, maar niet teveel. Tijdens mijn rondje had ik erg veel moeite met mijn hartslag. Die was namelijk absurt hoog en ik was constant buiten adem. Nu was het wel zo, dat ik voor mijn doen heel snel liep, dus opzich was een hogere hartslag niet heel vreemd. Toch vond ik dit wel buitensporig. Nu kan ik mij er nog geen zorgen om maken, ik bedoel: ik heb net 1,5 week niet kunnen lopen vanwege het hoesten en de benauwdheid. 

Zaterdag

Zaterdag liep ik nog een keer. Met nog maar 3 resterende dagen in de week kon ik weinig anders dan 2 dagen achter elkaar lopen. Ik besloot een duurloop van 10k te doen, hoe lang is dat al niet geleden? Ik zeg dit bij iedere training van de zaterdag, maar de laatste keer dat ik zo ver liep was maanden geleden. Ik was wel heel erg langzaam (ik deed er maar liefst 70 minuten over om die kilometers af te leggen), maar ik heb wel 2 keer een viaduct meegenomen als extra uitdaging voor mijn beenspieren. Ik kreeg zelfs weer spierpijn van het hardlopen! I like.

En toen was de hardloopweek alweer ten einde. Gelukkig heb ik nog 2 keer kunnen lopen, dat is tegenwoordig vrij gemiddeld voor mij. Deze week ga ik proberen 3 keer te gaan, maar als ik in mijn agenda kijk heb ik echt nog geen idee hoe ik dat voor elkaar ga krijgen. Jullie horen het van me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *