Hardloopdagboek: #65

Week 3 van school is aangebroken, maar zover zijn we nog niet met de diary’s. Ik ga jullie daarom vandaag ook vertellen of ik mijn 3 trainingen gehaald heb, en zo ja: welke ik dan heb gedaan.

Maandag

Ik trapte de week af met een run door het dorp. Nu ik de Zevenheuvelenloop misschien ga lopen, moet ik mijn trainingen daar even op aanpassen. In mijn geval betekent dat dat ik mijn lichaam weer moet laten wennen aan langere afstanden, dat ik veel intervaltrainingen moet gaan doen en veel heuveltrainingen ga improviseren. Omdat ik voor een heuveltraining geen tijd had, besloot ik voor een intervaltraining te gaan. Mijn training moest namelijk voor college plaatsvinden en voor heuveltraining moet ik eerst een stuk met de auto rijden. Ik reed een intervaltraining van 10 keer een minuut vol gas, met daartussen natuurlijk rust. Voor en na de hoofdtraining deed ik een warming-up en een cooling down.

Vrijdag

Vrijdag was de tweede training pas weer. Met alle colleges en het vele leerwerk kan ik helaas niet meer precies om de dag lopen. Ik liep 7,5k, een afstand die ik ergens in juni of juli voor het laatst liep. Het was best pittig, ook al liep ik op rustig tempo, de laatste 1,5k werd ik echt moe. De laatste halve kilometer liep ik dan ook echt op mijn tandvlees en ik was dan ook ontzettend opgelucht toen ik 7,50km op mijn scherm zag verschijnen. Ik heb mezelf getrakteerd met een flesje AA-drink en ben toen naar huis gestrompeld.

Zondag

De laatste dag van de week kon ik gelukkig nog een beetje tijd vrij maken om te lopen. Gelukkig maar, want gisteren ging ik uit eten en dan vind ik het heel prettig als ik ’s ochtends heb gelopen. Ik liep een 4k tempoloopje, om de hogere snelheden iets langer te leren lopen dan de minuten bij intervaltrainingen. Hoewel ik wel regelmatig een pauze heb moeten nemen of even op adem te komen, liep ik uiteindelijk toch een redelijk tempo en ben ik best tevreden mijn training. Volgende week breid ik die tempolopen uit, tot ik op een gegeven tussen de 7,5k en de 10k uit kom. Dat lijkt me een prima tempoloopafstand in het kader van de Zevenheuvelenloop in november. Nogmaals: ik weet dus nog niet zeker of ik die ook echt ga lopen, maar ik ga wel trainen alsof ik hem ga lopen en dan zie ik in de loop van de tijd wel of ik het ook daadwerkelijk ga doen šŸ˜‰

Wat hebben jullie voor trainingen gedaan? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *