Hardloopdagboek: #56

Nieuwe week, nieuwe diary. Een week waarin ik 4 keer liep, zelfs een keer de gewichten heb gespeeld en weer een instagramwaardig ontbijtje wist te creëren. 

Maandag

De week begon met een hardlooptraining. Ik rende 4k op normaal tempo, daarna 3 op hoger tempo om vervolgens nog een halve kilomter uit te lopen. Daarna deed ik de boodschappen en lag ik voornamelijk erg lang in de zon. 

Dinsdag

Dinsdag ging ik niet lopen, en was het ook niet zulk lekker weer meer. Een goed moment om te gaan bloggen, vond ik zo. Dat deed ik dan ook, maar ik keek ook een aantal afleveringen van American Horror Story, want daarvan stond weer een nieuw seizoen op Netflix. Deze keer over een freakshow, en wederom geslaagd. 

Woensdag

Tijd om hard te lopen! Een intervaltraining, samen met Kay. We liepen 10 keer een minuut op hoog tempo, om daarna weer een minuutje te wandelen om bij te komen. En die minuutjes had ik nodig, ik had het tempo er flink inzitten. Met pieken tussen de 5'00" en de 5'15" liep ik voor mijn doen heel hard! 'S middags ging ik weer naar de supermarkt en keek ik wat afleveringen American Horror Story. Oh, en ik leerde Spaans natuurlijk, want dat doe ik iedere dag. 

Donderdag

Donderdag was een luie dag voor mij. Kay zou weg gaan, en ik zou ondertussen wat huishoudelijke dingen doen en veel Spaans leren. Ik leerde iets minder Spaans dan de bedoeling was, maar de huishoudelijke klusjes kwamen wel netjes af. Het Spaans leren haalde ik 's avonds weer in, en na 2,5 uur non-stop leren en oefeningen was ik kapot. Tijd om op de bank te ploffen, samen met Gilmore Girls. En de kat..

Vrijdag

Even twijfelde ik of ik zou lopen. Zaterdag stond er namelijk ook al een training op het programma, en ik wilde niet teveel doen. Ook niet met het oog op volgende week (maar daar over straks meer). Ik ging toch, liep een zeer rustige 5k, vol pauzes om pokestops leeg te roven en pokemons te vangen. Ik heb dus wel 10 pauzes gehad tijdens het lopen, maar soms heb ik daar echt de trainingen voor. Dan loop ik puur om te genieten en dan doet tijd mij echt niets, een mooi moment om ondertussen spelletjes te spelen dus. 

Zaterdag

Zaterdagmorgen liep ik weer. Ik had de planning om 8k te lopen, waarvan 4k op hoog tempo. Uiteindelijk stond ik na 5k weer thuis, met 3 snelle kilometers. De eierkoek die ik voor het lopen heb gegeten bleek niet genoeg en ik kreeg mijn hartslag niet goed onder controle. Uiteindelijk niet vreemd, want ik liep voor mijn doen wel heel stevig door. Ook al liep ik niet helemaal wat ik in gedachten had, ik was wel heel tevreden met mijn training en kwam voldaan weer thuis. Daar was ik nog niet klaar, ik zou namelijk nog even met de gewichten spelen. Ik trainde mijn armen en benen nog eventjes, en daarna was ik wel klaar. Ik at een lekker bakje kwark en nam een lekkere warme douche. 'S avonds gingen wij uit eten, en ik zit toch lekkerder aan tafel als ik weet dat ik daarvoor goed heb gesport. 

Zondag

Zondag is eigenlijk de perfecte dag voor een uitgebreid ontbijtje. Helaas neem ik daar niet altijd de tijd voor, en eigenlijk heb ik ook lang niet altijd inspiratie. Vandaag wel, en ik maakt een mugcake met griekse yoghurt topping. Beetje hagelslag er over en klaar is Kees! Super lekker, heel gezond en ook nog eens instagramwaardig. Ik schrijf deze diary om half 1, maar het is ondertussen zo mooi weer geworden dat ik besloten heb in de zon  te gaan zitten, daar te bedenken wat ik morgen ga schrijven en verder niets meer te doen. Ach, misschien nog een aflevering American Horror Story kijken dan..

Tessa's summer challenge

Oke, deze titel is vaag. Ik leg het uit. Begin augustus ga ik op vakantie, omdat ik weet dat daar veel gegeten gaat worden, wil ik daar lekker blijven lopen. Bovendien zit ik daar in een heel nieuwe omgeving en die ik wil graag verkennen. Daarnaast wil ik meer kilometers gaan maken en zoek ik een stok achter de deur om deze zomer te blijven rennen. Niet dat ik nu een motivatieprobleem heb, maar ik weet dat de zomers mijn zwakke plek zijn, en dat wil ik voorkomen. Daarom heb ik mezelf voorgenomen een soort van summerstreak. Dat betekent dat ik vanaf morgen (vandaag voor jullie), 4 weken lang, iedere werkdag hard ga lopen. In het weekend heb ik dan rust. Een goede kans om meer kilometers te maken, mijn lichaam in het weekend rust te geven en ervoor te zorgen dat ik deze zomer blijf rennen. 

Daarbij wil ik wel wat toevoegen: ik heb nog nooit 5 dagen in een weekhardgelopen, dus ik houd mijn lichaam goed in de gaten. Mocht het nu niet goed gaan, dan loop ik daar ook niet mee door. Mocht jij mee willen doen met deze challenge, doe dan hetzelfde. Een blessure is ook geen goed idee. 

Doe je mee met de summer challenge? Ik begin nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *