Hardloopdagboek: #50

Het is weer maandag, tijd voor een nieuwe diary! Vol nieuwe recepten die ik allemaal met jullie ga delen. Kijken jullie mee?

Maandag

Een nieuwe week, met nieuwe kansen. Er zou niet gelopen gaan worden (of welke sport dan ook), en dus besloot ik lekker lang in bed te blijven liggen. Niks mis mee! Toch is het  lastig terughalen wat ik heb gedaan afgelopen maandag. En het is nog wel vrijdag als ik dit stukje type (ik schrijf de diary's in 2 keer, dan onthoud ik beter. Maar, note to myself, volgende keer in 3en doen?). Als ik door mijn foto's scroll zie ik dat bovenstaande repen heb gebakken, op basis van havermout. Dat recept heb ik al gepubliceerd, en kun je hier vinden. De bak staat op dit moment ook naast de laptop, maar eigenlijk zijn ze daar ook geen moment weggeweest. Heerlijk, tijdens het werken kunnen snacken, zeker als het ook nog eens verantwoord is. 

Dinsdag

Dinsdag heb ik ook gebakken -zo zeggen de foto's-, want toen at ik een gezond appeltaartje als ontbijt. Dat recept komt ook nog online hoor, ik heb hem al uitgewerkt en klaargezet, ik weet alleen de datum niet meer die ik heb ingesteld. Geheugen als een zeef. Het was in ieder erg lekker, dus zodra het online komt heb je wat te doen :). Wat ik overdag gedaan heb, geen idee. Echt helemaal niet. Het zullen waarschijnlijk wat kleine huishoudelijke taken zijn, en vanaf 16.00 zit achter mijn laptop om te typen. Om 17.00 ga ik daar weer weg, om te koken, om daar na het koken weer te zitten tot Kay me komt halen. Als we terug zijn kijken we Utopia en een leuke film. Maar, aan dat uurtje macbook heb ik natuurlijk niet genoeg om alles te doen, en dus kruip ik overdag ook regelmatig achter de laptop. Vandaag is het vrijdag, en ik heb de hele dag niks anders gedaan dan typen. 

Woensdag

Woensdag zal er ongeveer hetzelfde uit hebben gezien. 'S morgens wilde ik vroeg opstaan om voor de warmte hard te lopen, maar ik had echt geen zin. Alles in mij schreeuwde nee, nee, nee! En dus besloot ik niet te gaan, donderdag kon ook wel. Er viel een last van mijn schouders, en ik ben weer heerlijk in slaap gevallen. Daarna even bloggen, koken (zoals je ziet, met assistentie van Pipo, die de eierdoos reuze interessant vond), weer bloggen, met Kay mee en verder bloggen. 

Donderdag

Woensdag wilde ik niet lopen, dus ging ik donderdag. Ik had niet eens echt tegenzin, dus dat was gunstig. Kay ging mee, naast mij op de fiets. We kletsten wat, terwijl ik liep. Ik had wel regelmatig een wandelpauze nodig en na 4k was ik er weer helemaal klaar mee. Het stond me weer ontzettend tegen! Het ging niet meer, ik vond het niet leuk meer, ik maakte me zo druk dat ik niet lekker werd, en dus stapte ik achterop de fiets. "Ben ik een opgever als ik die halve marathon niet ga lopen?", vroeg ik hem. Hij stelde mij gerust, hij zou het zelfs heel verstandig vinden als ik het niet zou doen. Dat voelde wel goed. Toch twijfel ik. "Ik wil nu zoveel, dat ik mijn trainingen niet aankan. Dat demotiveert, en ik vind hardlopen zo niet meer leuk.". Ik vertelde verder. "Eigenlijk zou ik nu veel liever gewoon lopen om het lopen, niet omdat ik ergens voor wil trainen. Gewoon doen waar ik zin in heb". Toen heb ik -min of meer- besloten de wedstrijd niet te lopen. Maar, zoals jullie zaterdag konden lezen, is de twijfel alweer toegeslagen. Niet dat ik meer plezier heb gekregen in het lopen, ik wil me gewoon geen opgever voelen. Maar, dan doe ik nu wel waar ik zin in heb, en dan zie ik wel hoe het loopt zaterdag. 

Vrijdag

Het is vrijdag, en het probleem dat al weken bestaat is nog niet opgelost. Jullie kunnen niet reageren op mijn blogposts. Heel frustrerend, want we (lees: mark. Ik snap er toch niks van) kunnen maar niet ontdekken waar het aan ligt. Een tijdje geleden kreeg ik al een facebookbericht, wij zoeken, en uiteindelijk dachten we het opgelost te hebben. Ik kreeg sindsdien geen reacties, maar die zijn er toch maar heel weinig en dus heb ik er niets achter gezocht. Tot deze week, toen ik weer hoorde dat het niet lukte. We snappen er niks van, we doen er echt alles aan dit zo snel mogelijk op te lossen. 

Het reageren werkt dan wel niet, het typen gelukkig wel. En dus zit ik de hele dag achter de computer, recepten uit te werken, mensen te interviewen (binnenkort verschijnen met interviews met andere hardlopers) en blogjes te typen. Ik spendeerde van 9.00 tot 17.00 achter de computer, op een pauze van 15 minuten na. Best pittig, maar zo word er wel werk verzet. Vanavond doe ik dan ook lekker niets meer. 

Zaterdag

De dag begon met een soort protestactie met mezelf. Waar ik er al weken vroeg uitmoest om een duurloop te doen, bleef ik zaterdag lekker liggen toen Kay naar z'n werk moest. Gewoon omdat ik nu niet meer hoefde, bleef ik demonstratief in bed liggen. En ik vond het heerlijk! Ik heb gewoon uitgeslagen tot half 10 (toen Kay er best wat uurtjes werk op had zitten), om daarna eerst rustig te ontbijten, wat wassen te draaien en boodschappen te halen. Toen bleek dat ik nog een beetje tijd over had ook maar gelijk de badkamer en toilet schoongemaakt. Ik heb dus niet helemaal niks gedaan, gelukkig! Ik kan mijn dag nog wel een beetje nuttig noemen. Daarna een klein beetje geblogt om rond een uur twee richting de opa en oma van Kay te rijden. 'S avonds ging ik uit eten, daarna naar vrienden, en mijn dag eindigde rond een uur of drie. Een prima zaterdagje kan ik wel zeggen! 

Zondag

Weet je wat raar is? Nu ik heb besloten geen halve marathon te rennen (en hoogstwaarschijnlijk de hele ook niet), heb ik veel meer hardlooprust. Ik hoef minder te presteren en daar wordt ik veel gemotiveerder van. Ik kon vanmorgen dan ook gewoon een training doen die ik leuk vond, want ik heb geen strak trainingsschema meer. Ik heb dan ook bedacht dat ik veel vaker heuveltraining op de dijk wil gaan doen, gewoon omdat ik echt leuk vond. En dat vind ik fijn. Ik heb in juni een 5k wedstrijd, geen idee wat voor tijd ik daar ga lopen, maar ik train er nu niet specifiek voor. Ik geniet veel meer van het feit dat ik nu nergens rekening mee hoef te houden, en dan vind ik het ook prima om geen pr te lopen. Dan maar niet, genieten is belangrijker. En dus rende ik 6 keer de dijk op en af, maar vanwege de warmte gingen we snel weer richting huis. Volgende keer, als het koeler is, doe ik dit gewoon weer! Leuk zeg! 

Deze week ga ik wat korte, intensieve loopjes doen en wil ik wat gaan intervallen. Oh, en weet je wat ik ook graag wil? Lekker lopen in het bos, dus dat ga ik ook lekker doen. Wat gaan jullie deze week doen? Ook lekker trainen? Trouwens: er kan weer gereageerd worden op de blogposts, dus doe dat vooral šŸ™‚ Vind ik leuk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *