Hardloopdagboek: #49

Welkom in een nieuwe week van mijn leven! Een week die ik voornamelijk in het ziekenhuis doorbracht, maar waarin ik ook veel in de hardloopschoenen heb gestaan. Kijk je even met me mee? 

Maandag

Mijn week begon vroeg, om 7 uur om precies te zijn. Ook vandaag zou ik naar Amsterdam rijden, maar voor het zo ver was moest er eerst eea in huis gebeuren. Ik deed boodschappen, kookte voor 's avonds, en verschoonde het hok van de cavia's. Daarna bakte ik snel een paar eieren om die onderweg op te kunnen eten.  Om precies 15.00 stond ik naast mijn moeder, en rond 18.00 ging ik weer naar huis. Je snapt: files. 's avonds deed ik niet zoveel als ik zou willen. Ik hield me vooral bezig met afleveringen Utopia die ik had gemist en een flink bord Hokien.

Dinsdag

De trend van 07.00 naast mijn bed zette ik nog even door. Mark ging mee naar mama, en daarom zou ik uiterlijk 11.45 van huis moeten om hem op te halen.  Voor die tijd werd er hardgelopen (een tempoloop van 10k) en maakte ik risotto voor die avond. Dat 's ochtends koken doe ik niet altijd, maar met mama in het ziekenhuis eten we 's avonds allemaal om andere tijden. Ideaal dat iedereen z'n bordje dan gewoon in magnetron kan opwarmen. 's avonds werd er geschreven, wat ik door alle drukte bijna zou vergeten. 

Woensdag 

Woensdag zou een rustige ochtend worden, dus ik kon iets later opstaan dan de dagen ervoor. Wel moest ik om 10.00 naar huis, daar intervisie geven, vervolgens een cadeautje kopen voor mama en door naar het ziekenhuis. Er was even sprake van dat ze eerder thuis mocht komen en dus ging Kay hard aan het werk om de woonkamer zo goed als bacterievrij te maken. Helaas, we moesten toch wachten op donderdag.

Donderdag 

Na lang wachten mocht ze eindelijk naar huis! Om 9.00 zat ik in de auto naar Amsterdam, en nog voor 13.00 waren we weer terug. Boodschappen doen, daarna hardlopen, koken en sinds lange tijd weer met Kay mee pakjes bezorgen. Lekker dagje!  Bloggen deed ik vooral tussendoor. Nadenken over onderwerpen in de auto en tijdens het wachten de teksten op mijn telefoon typen en mailen. Multitasken šŸ™‚

Vrijdag 

Vrijdag zou een drukke, maar vooral productieve dag worden. Dat bleek toch anders te lopen. Ik sliep uit, besteedde veel tijd achter de laptop en de Ipad (iets met Hayday, en ook op vrijdag werden de blogjes op de telefoon geschreven. Sterker nog: op dit moment zit ik op een stoep met mijn telefoon in de hand deze tekst te schrijven. Wat ik gedaan heb vandaag? Gekeken hoe Kay racepspelletjes speelde, vacatures zoeken en een klein beetje huishoudelijk werk. Niks mis met deze rustige dag :), ik kon het wel waarderen. Vooral het uitslapen šŸ˜‰

Zaterdag

Het is weer zaterdag, weekend, duurloopdag. Zoals bijna iedere zaterdag ging ik ook deze keer in mijn hardloopschoenen een wereldreis maken, er stonden maar liefst 18 kilometers op de planning! Voor veel mensen een normale afstand, voor iemand die in marathontraining zit al helemaal, maar voor mij een behoorlijk eind. Daarbij zat ik in mijn maandelijkse periode, dat altijd een hele slechte invloed heeft op mijn benen. Die zijn dan moe, zwaar en pijnlijk. Daarbovenop zit ik nog steeds met de pijn in mijn blaas die tijdens het hardlopen nog wel eens op komt zetten. Zoals jullie ook op instagram hebben kunnen zien had ik dan ook een hele zware training, en het ging helemaal niet goed. Ik heb de 18k gelopen, maar ik heb misschien wel 30 pauzes gehad om de pijn te laten zakken. Dat was echt een domper, zeker met de slechte duurloop van de week ervoor, en de halve marathon 11 juni in gedachten. Als dat maar goed komt..

Na de duurloop nam ik een uitgebreide douche en een smoothie met eiwitpoeder. Ondanks het feit dat mijn spieren niet heel veel werk hebben verzet, toch maar goed voor ze zorgen. Een bak aardbeien als toetje was meer dan welkom, en daarna ging ik naar de supermarkt om eten voor zondag te halen. Na het boodschappen doen even het caviahok verschonen, koken, lekker eten en 's avonds heerlijk lui op de bank ploffen. Ergens tussendoor heb ik ook nog wat wassen gedraaid, maar wanneer…. geen idee. 

Zondag

En nu is het zondag! Wat een heerlijke dag! Het is gewoon weer lekker weer (ja mensen, gisteren was het 24 graden en volop zon in dit deel van het land, vandaag hebben we alweer geluk), dus ik heb maar even een herstelloopje gedaan na gisteren. Hoewel ik niet op vermoeide benen had gerekend, vielen de eerste kilometers me toch zwaar. Geeft niets, dat is voor mij altijd de bevestiging dat ik dat loopje nodig heb gehad. Op het moment van schrijven ben ik net terug van een eindje rijden op de scooter en ben ik dus lekker aan het bloggen. Deze diary afmaken natuurlijk, daarna een blogje schrijven voor dinsdag en misschien zelfs woensdag. Verder heb ik geen plannen, behalve het maken (en eten!) van een heerlijke pastaschotel met makreel vanavond.

Fijn weekend mensen! En, zoals het jullie vast is opgevallen, gaat dit net even wat anders dan gewend. Voorheen schreef ik op woensdag My Week, vanaf vandaag heet het Diary, en die verschijnt op maandag. Ook niet meer aan de hand van afbeeldingen, maar precies per dag omschreven wat ik heb gedaan. Dat is, hoop ik, voor jullie veel leuker om te lezen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *