Health: Gezond eten met een maaltijdbox

De maaltijdbox is een steeds hipper product in Nederland. Steeds meer huishoudens laten elke week een box vol met verse producten en ingrediënten thuisbezorgen. In het meegeleverde receptenboekje staat precies aangegeven hoe de verschillende recepten bereid moeten worden. Ideaal voor iedereen die wel houdt van een beetje gemak. Niet langer zelf nadenken over wat je moet gaan eten, geen boodschappenlijstjes maken, en minder vaak naar de supermarkt.  En het mooiste is: Dankzij een maaltijdbox eet je vaak nog veel gezonder ook. In deze blog leggen we kort uit welke aanbieders er zijn, en waarom een maaltijdbox zo gezond is.

Wat is de meest gezonde maaltijdbox?

Wanneer je op zoek bent naar een maaltijdbox, kom je er al snel achter dat er ontzettend veel aanbieders zijn. Alle boxen claimen natuurlijk dat zij het "meest gezondst" en "meest biologisch" zijn. De meest bekende maaltijdboxen zijn die van partijen als HelloFresh, Mathijs Maaltijdbox, de Allerhande Box en Marley Spoon. Stuk voor stuk bieden zij zeer gevarieerde boxen aan. Je treft voldoende groenten, vlees, vis en koolhydraten aan in deze boxen. Het gevarieerd eten is natuurlijk een geweldig begin voor een gezonde levensstijl. 

Wil je nog een stapje verder gaan? Dan zijn er nóg gezondere maaltijdboxen op de markt. De Krat, Beebox en bijvoorbeeld Streekbox zijn boxen die zich 100% focussen op duurzaamheid en biologische producten. In deze boxen tref je altijd onbewerkte producten aan die enorm vers zijn en rechtstreeks van het land komen. Waar je bij bijvoorbeeld HelloFresh best een bloemkool kunt aantreffen die uit Spanje komt, en al een tijdje in een distributiecentrum gelegen heeft, weet je bij deze partijen zeker dat alle groenten, vlees en vis rechtstreeks van de Nederlandse boer komen. Dat is wel een erg prettig idee!

De maaltijdbox past bij een gezonde levensstijl

Voor veel Nederlanders is de maaltijdbox een soort stok achter de deur. Omdat je elke week een box bomvol verse en gevarieerde producten thuisbezorgd krijgt, ben je min of meer verplicht om deze gezonde maaltijd ook op tafel te zetten. Je zult veel minder snel grijpen naar een ongezonde en snelle maaltijd. Daarnaast wordt koken met een maaltijdbox ook gewoon weer heel leuk! Je komt ingrediënten en recepten tegen waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Ook kinderen eten moeiteloos mee. Aanbieders als HelloFresh en Mathijs Maaltijdbox bieden een speciale Familiebox aan met gerechten die ook geschikt zijn voor de allerkleinsten. Op deze manier komen jouw (kleine) kinderen al snel in aanraking met "nieuwe" gerechten, wat hun smaak op jonge leeftijd al ontwikkeld. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *