Friday favourites: #6

Het is vrijdag; het weekend staat voor de deur, maar is er nog net niet. Het perfecte moment om even na te denken over de mooie dingen in het leven. En dat doe ik ook, samen met jou.

Favourite food – speltbroodje met ei

Ik was het eigenlijk al een beetje uit het oog verloren, een broodje roosteren. Nu eet ik ook niet zo heel vaak brood, maar een plakje (of twee) speltbrood vind ik geroosterd wel heel erg lekker. Het liefst doe ik daar dan ook een gekookt eitje op, samen met een beetje mayonaise. Super lekker! 

Favourite book – Live, Love, Run

Uit mijn review blijkt wel hoe positief ik ben over dit boek, maar ook nu ik het boek al een tijdje uit heb pak ik het er nog regelmatig bij. En dan vooral vanwege de schema's, om te kijken of het lopen van een marathon (in oktober) haalbaar zou zijn voor mij. Maar goed: daarover straks meer. Op hardloopgebied is dit boek zeker een aanrader, en zeker als je graag de blog van Annemerel leest kun je dit boek eigenlijk niet missen. 

Favourite choice – wel of geen marathon

Nu het hardloopvirus mij weer heeft bereikt zit ik er aan te denken in oktober een marathon te lopen. In principe zou het mogelijk moeten zijn, ook in combinatie met de wedstrijden die nog op het programma staan. Zo loop ik 17 april de cascaderun in Hoogeveen (mijn eerste wedstrijd, en jeetje: dat is echt al bijna!), en in juni wil ik de halve marathon in Zwolle lopen. Tot april wil ik mij vooral focussen op de korte afstanden, en na de cascaderun wil ik mijn duurlopen uitbreiden tot oktober. Moet in principe haalbaar zijn. Toch twijfel ik nog: is oktober niet veel te snel, veel mensen lopen de marathon pas na veel langer trainen. Bovendien: ik moet nu nog niet denken aan duurlopen die langer duren dan 1,5 uur, en dat hoort er toch ook echt bij. Sterker nog: iedere week, 7,5 maand lang. Dat is vaak, maar dan ook echt vaak, zo lang op pad zijn. Maar ja: die vele trainingen maken hardlopen leuker, en daarnaast: een marathon is wel een perfecte stok achter de deur om te gaan. 

Favourite series – Margot Vs. Lily


Voor de hardlopers onder ons: de youtube-serie Margot Vs. Lily, een serie over 2 meiden. De een is heel sportief, de andere absoluut niet. Deze serie heeft momenteel mijn aandacht te pakken, en is heel geschikt voor de drukke mensen onder ons. Een aflevering duurt ongeveer 8 minuten, en er zijn maar 8 afleveringen. 

Favourite pets – Pixel, Pipo en Puma

Mijn drie caafjes zijn absoluut de leukste dieren die er zijn. Ze zijn heel erg lief, en hebben alle drie een totaal ander karakter en dat maakt ze zo leuk bij elkaar. Ben je benieuwd naar de cavia's? Ik schreef een blogpost vol met foto's. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *