Friday favourites: #32

Favorieten, ik verzamel er nogal wat in een week. Natuurlijk deel ik ze graag met jullie, en dat doe ik dan ook door middel van de friday favourites.

Favourite day – eerste schooldag

Sinds maandag ben ik weer lekker aan het studeren. Zeker, het besef dat de wekker dan om 05.00 gaat is even pittig, maar daar was ik ook vrij snel overheen. Ik heb een rustige eerste week gekregen: hoewel ik de eerste dagen tot 17.00 op de uni zat (ik dus pas om half 8 thuis ben) heb ik nu nog maar weinig leerwerk op het programma. Volgende week veel meer, maar dan heb ik veel vrije uren. Ik heb een erg wisselend rooster, super fijn. Oh, en niet te vergeten: mijn weekend begon deze week al op woensdag half 5.

Favourite weather – zonnig, maar niet te warm

Met het weer van afgelopen week ben ik echt het aller gelukkigst. Het is heerlijk weer, ik kan lekker in korte broek of een leuk jurkje de straat op, maar ik zweet niet als een otter. Ik hoef mezelf niet binnen op te sluiten omdat het buiten veel te warm is. Ik kan mijn zonnebril nog dragen zonder dat het raar straat, en ik hoef geen jas aan. Ik ben echt fan, van mij mag het het hele jaar wel zulk weer zijn.

Favourite way to travel – de scooter

In zo’n dorpje als dat waar ik in woon is natuurlijk geen station. Nee, het dichtstbijzijnde station is 11/12 km bij mijn huis vandaan. We hebben wel een bushalte, maar met de bus reizen schiet niet op. Dat duurt lang, en je bent erg afhankelijk van het verkeer. Nee, ik pak de scooter wel om die 11/12km te overbruggen.

Favourite new office – de intercity

Tja, met een nieuwe studie en 2 blogs moet je creatief zijn met je tijd. Als ik laat klaar ben, en ik moet de volgende dag op tijd beginnen heb ik ongeveer een half uurtje na thuiskomst om te eten en weer in slaap te vallen. In dat half uurtje kan ik dan niet het schrijven van een blogpost of het leren van een hoofdstuk plannen. Daarom moet ik creatief zijn, en alle tijd benutten die ik heb. In de trein leren en bloggen is voor mij de oplossing.

Favourite series – Orphan Black

Een paar weken geleden begon ik samen met Kay aan deze serie. Ik zal je snel vertellen waar het over gaat. Een meisje komt op een station haar dubbelganger tegen. Zij springt voor de trein en haar spullen staan op het perron. Het meisje, Sarah, besluit haar identiteit over te nemen om op die manier geld te regelen. Zij komt echter in een rare situatie terecht als ze ontdekt dat de dubbelganger een kloon is, en dat daar nog veel meer van rondlopen. Verder vertel ik natuurlijk niets, dat kunnen de 4 seizoenen heel goed zelf. Wel kan ik jullie vertellen dat het een echte aanrader is, en dat ik hem zeker zou kijken als je dat je nog niet gedaan hebt.

Wat is jullie favoriet van de week? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *